Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 1 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

LEGO trapt mei af met 10 nieuwe Star Wars-sets voor jong en oud

Mei is begonnen, en dat betekent dat Star Wars Day voor de deur staat. Dat moet gevierd worden, en hoe! LEGO heeft een flink aantal nieuwe Star Wars-sets uitgebracht, die we allemaal voor je op een rijtje zetten.

Op 4 mei is het Star Wars Day! Dat viert LEGO door met cadeautjes én nieuwe sets te strooien. Sterker nog: vanaf 1 mei krijg je zeven dagen lang toffe extraatjes bij je nieuwe Star Wars-sets, mits je er op tijd bij bent. In dit artikel laten we precies zien hoe je daar als fan van kunt profiteren.

Nieuwe LEGO Star Wars sets in mei

Maar ja, al die extraatjes krijg je bij aankopen. Maar welke sets moet je dan in hemelsnaam aan gaan schaffen? De Denen maken het je gelukkig extra makkelijk door een berg aan nieuwe Star Wars-sets te lanceren.

We zetten 10 toffe, gloednieuwe Star Wars-sets voor je op een rijtje, die je sinds 1 mei aan kunt schaffen. Zorg dat je er op tijd bij bent om van de bonussen te profiteren.

LEGO Star Wars 40623 Battle of Endor Heroes

Return of the Jedi is veertig jaar oud, en dat moet gevierd worden! Deze set laat je vijf helden uit die iconische film nabouwen. Luke Skywalker, Lando Calrissian, R2-D2, Wicket en Princess Leia worden in het aandoenlijke BrickHeadz-format gegoten. Met 549 steentjes bouw je ze alle vijf, dus je hoeft niet het ene figuur uit elkaar te halen om de andere te bouwen. Perfect om je werkplek mee te decoreren!

🎁39,99 euro in de LEGO Store

Nieuwe LEGO Star Wars sets mei
🎁 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75346 Pirate Snub Fighter

Een andere betaalbare nieuwe set is deze Pirate Snub Fighter. Technisch gezien richt LEGO zich met deze set vooral op kinderen, maar dat zal de echte Star Wars-fans niet deren. De starfighter die je gaat bouwen komt regelrecht uit het derde seizoen van The Mandalorian, waarin de intergalactische piraten hun opwachting maakten. Je bouwt niet alleen één van hun schepen, maar ook opperpiraat Vane en een piloot.

🎁34,99 euro in de LEGO Store

Nieuwe LEGO Star Wars sets mei
🎁 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75348 Mandalorian Fang Fighter vs. TIE Interceptor

Het derde seizoen van The Mandalorian is helaas alweer afgelopen, maar dankzij LEGO kunnen we toch nog even in de wereld van Grogu en Din Djarin blijven hangen. Sterker nog, je kunt de confrontatie tussen de Fang Fighter en de TIE Fighter uit de finale van de serie nog eens gaan herbeleven in LEGO-vorm. Met 957 steentjes bouw je zowel de iconische ruimteschepen als alle minifiguren die je nodig hebt om scènes uit de finale na te maken: Din Djarin met de darksaber, een Mandalorian Fleet Commander en een TIE Pilot. En oh a, vergeet natuurlijk R2-E6 niet!

🎁99,99 euro in de LEGO Store

Nieuwe LEGO Star Wars sets mei
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Twee nieuwe Star Wars-diorama

LEGO heeft ook twee gloednieuwe diorama-sets voor volwassenen uitgebracht. Beide nieuwe modellen zijn gebaseerd op Return of the Jedi, ter ere van de veertigste verjaardag van die film. Volwassen fans kunnen twee verrassend treffende replica’s van iconische filmscènes gaan bouwen: de Throne Room van Emperor Palpatine en de achtervolging op Endor. Beide sets zijn compact doch direct herkenbaar, en bovendien perfect om tentoon te stellen in je werk, woon of slaapkamer.

🎁99,99 euro en 79,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75352 Emperor’s Throne Room
💥 (Afbeelding: LEGO)
LEGO Star Wars 75353 Endor Speeder Chase
💥 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75355 X-wing Starfighter

Het is even slikken wat het prijskaartje van deze set betreft, maar damn, dan heb je ook wat. Maak kennis met de allernieuwste Ultimate Collectors Set van LEGO Star Wars: de X-Wing van Luke Skywalker. Het is niet de eerste keer dat zijn ruimteschip als set wordt uitgebracht, maar wel de grootste, meest gedetailleerde (en prijzige) versie tot nu toe. In dit artikel duiken we in het ontwerp van dit pareltje.

🎁239,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75355 Luke Skywalker’s X-Wing Fighter
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer

Vind je de X-Wing toch iets te gortig? Dan kun je in mei ook voor de Executor Star Destroyer kiezen, het schip van Darth Vader. Met 630 bouw je een opvallend gedetailleerde replica van het iconische schip, dat middels een standaard echt lijkt te vliegen. Kleinere Star Destroyers die ernaast vliegen benadrukken op treffende wijze de reusachtige omvang van het schip. Het resultaat is een betaalbare doch toffe displayset voor volwassenen. Je leest er meer over in dit artikel.

🎁69,99 euro in de LEGO Store

LEGO Star Wars 75356 Executor Super Star Destroyer
🌟 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars sleutelhangers

Gelukkig hoef je niet voor elke nieuwe Star Wars-set diep in de buidel te tasten of extra ruimte in je huis vrij te maken. LEGO heeft ook zes nieuwe sleutelhangers uitgebracht. De perfecte cadeautjes voor je neefje of mede Star Wars-fan, of natuurlijk als verrijking voor je eigen sleutelbos. Je kunt kiezen uit drie minifiguurtjes: Darth Vader, Fennec Shand of een Scout Trooper.

🎁5,99 euro in de LEGO Store

Nieuwe LEGO Star Wars sets mei
🎁 (Afbeelding: LEGO)
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.