Alrik de Jong
Alrik de Jong Games 22 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De 10 meest verslavende games ooit volgens Ranker

Gamen maakt je gelukkig, aldus dit onderzoek. Maar of een verslaving een goed idee is, is een tweede. Dit zijn volgens Ranker in ieder geval de meest verslavende games ooit.

Tja, wanneer ben je gameverslaafd? Nou, daar krijg je hier een uitgebreid antwoord op. Feit is dat games verslavend zijn, dat heb je vast wel eens gemerkt.

De meest verslavende games ooit

Maar wat zijn nou de meest verslavende games ooit? Dat vroeg Ranker aan fanatieke en doorgewinterde gamers. Verschillende Nintendo-games met Super Mario scoorden hoog op deze lijst, maar The Elder Scrolls V: Skyrim staat fier op één.

1. The Elder Scrolls V: Skyrim

Vergeef ons, wij hebben The Elder Scrolls V: Skyrim nog nooit gespeeld. Gelukkig maar, in die tijd hebben we veel andere leuke en tevens zinloze dingen gedaan. The Elder Scrolls V: Skyrim is een rollenspel dat officieel uitkwam op 11 november 2011. Het spel werd ontwikkeld door Bethesda Game Studios en is uitgebracht door Bethesda Softworks. Het is het vijfde deel in de serie The Elder Scrolls en wordt in de volksmond ook wel kortweg Skyrim genoemd. Lees hier meer over de meest verslavende game ooit.

2. Super Mario Bros. 3

Nummer 2 in de lijst met meest verslavende games ooit zijn we mee opgegroeid. Deze game der games (in onze ogen dan) behoeft verder geen uitleg. Maar iedereen zal zich de geur van de Nintendo die al drie dagen lang aanstond herinneren. Nee, je kon op de 8-bit nog niets opslaan, dus liet je de spelcomputer maar gewoon aanstaan.

3. World of Warcraft

Met World of Warcraft hebben we hier op de redactie dan weer helemaal niets. Maar dat het een van de meest verslavende games ooit is, dat zullen veel gefrustreerde ouders van pubers wel weten.

4. Super Smash Bros.

Het gaat hierbij om de eerste versie uit 1999, op de Nintendo 64. Best een verrassende game in dit rijtje.

5. Grand Theft Auto: San Andreas

Wij zijn geen hardcore gamers, en speelden alleen makkelijke en populaire games, waaronder ook Grand Theft Auto: San Andreas uit 2004. Het is een van de meest verkochte spellen ooit. En dus ook een van de meest verslavende games ooit.

6. Minecraft

7. The Legend of Zelda

8. The Legend of Zelda: Ocarina of Time

9. Super Mario 64

10. Mario Kart 64

Bekijk hier de eindeloze top zoveel met de meest verslavende games ooit.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.