Redactie
Redactie Human Interest 22 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

5 Moederdag-cadeaus waar je moeder (of vrouw) echt blij van wordt

Nee, je bent nog niet te laat. Op zondag 8 mei is het weer Moederdag. De dag waarop we onze moeder of de de moeder van onze kinderen eren. Mocht je dit jaar willen uitpakken, dan ben je op de juiste plek terechtgekomen. Wij hebben vijf Moederdag-cadeaus voor je op een rij gezet waarmee je gegarandeerd indruk gaat maken.

Deze prachtige moederdagcadeaus gaan hoe dan ook een lach toveren op de mond van iedere moeder. Dat kan je eigen moeder zijn, maar uiteraard ook de moeder van je kinderen. Moederdag is tenslotte de dag waarop we het moederschap vieren en niet alleen je eigen moeder in het zonnetje zetten.

Indruk maken doe je met deze moederdagcadeaus

Als je dat wil doen, moet je echter wel goed opletten. Moederdag valt dit jaar vroeger dan je misschien gewend bent. Traditiegetrouw wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag in mei. Dit jaar begint de maand mei op een zondag, dus staat Moederdag al op 8 mei in de agenda. Het is dus aan jou om op tijd een cadeau te bestellen. Wij kunnen je echter wel helpen met wat inspiratie.

1. Geef een Moederdag vol rust en ontspanning

Het moederschap kan een behoorlijke uitdaging zijn. Als man doe je uiteraard iedere dag je best om haar zo goed mogelijk te ondersteunen, maar het blijft pittig. Moederdag is het perfecte moment om die drukte te doorbreken met een dagje rust. Dat kan uiteraard op verschillende manieren, bijvoorbeeld door je moeder een verwenpakket of dagje sauna cadeau te doen.

Sauna moederdag moederdagcadeau
(Afbeelding: Unsplash)

Je kunt je moeder ook een dagje met de kleinkinderen cadeau doen. Zo heb je zelf de tijd om je vriendin of vrouw een dagje rust te geven. Neem haar mee voor een dagje wellness of huur een bootje om de dag samen op het water door te brengen. Als het goed is weet je inmiddels zelf wel waar je vrouw of vriendin helemaal relaxed van wordt.

2. Verras je vriendin of vrouw met een nachtje weg

Een moeder verrassen op Moederdag is nog niet zo gemakkelijk. Ze weet immers zelf ook wel dat het dit jaar op 8 mei valt. Mocht je toch enigszins verrassend uit de hoek willen komen met je moederdagcadeau, dan is een nachtje weg een goed idee. Dus zoek een logeeradres voor je kinderen en verzin een list om haar op zaterdagmiddag mee te krijgen. Waarschijnlijk heeft ze het al snel door, maar het is verrassender dan een cadeau op 8 mei.

Opties voor een nachtje weg zijn er meer dan genoeg. Welke geschikt is als moederdagcadeau is echter vooral afhankelijk van de behoefte van je vriendin of vrouw. De één wordt gelukkig van luxe hotelkamer met jacuzzi, de ander gaat liever weg van de massa en zoekt de rust in de natuur. Onze tip is in ieder geval om eens naar een waddeneiland te kijken. Door de overtocht heb je nog meer het gevoel dat je echt even weg bent.

3. De Dyson Corrale-stijltang als moederdagcadeau

Een nachtje weg of leuke activiteit doet het altijd goed op Moederdag, maar je kunt natuurlijk ook voor een cadeau gaan waar ze langere tijd wat aan heeft. Bijvoorbeeld de Dyson Corrale-stijltang. Wij hebben ons door onze vrouwelijke collega’s laten vertellen dat dit een must-have beautyproduct is. Als man denk je misschien dat iedere stijltang hetzelfde is, maar dan zit je er flink naast.

De Dyson Corrale is min of meer de Ferrari onder de stijltangen. Hij is stijlvol en levert ongekende prestaties. De Dyson Corrale zorgt ervoor dat het haar van je moeder, vrouw of vriendin iedere dag zit alsof ze net uit een professionele salon komt, maar dan wel zonder het onnodig te beschadigen. Deze stijltang maakt namelijk gebruik van flexibele platen (wat het voordeel daarvan is lees je hier) en zorgt voor 50% minder haarbeschadiging.

Dyson Coralle stijltang moederdag moederdagcadeau
Dyson Corrale in de nieuwe kleur fuchsia (Afbeelding: Dyson)

Daarnaast is hij enorm veelzijdig. Ook moeders met krullen worden hier dus heel gelukkig van. Verder is hij snoerloos en gemakkelijk in gebruikt. Thuis, maar ook onderweg. De Dyson Corrale heeft zelfs een vliegtuigmodus waardoor je hem mee mag nemen in je handbagage (handig voor de volgende moederdagcadeau-tip in dit lijstje). Hoe dit werkt en meer redenen om de Dyson Corrale cadeau te doen op Moederdag vind je hier.

4. Maak van Moederdag een Moederweekend (of moederweek)

Als je ziet wat de moderne moeder tegenwoordig allemaal op haar bordje heeft, dan is één dag niet genoeg om haar eens goed in het zonnetje te zetten. Waarom niet eens goed uitpakken met een prachtige citytrip of een lekker weekje weg? Niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens verrassend.

Citytrip Hamburg Moederdag moederdagcadeau
Ontdekt het verrassende Hamburg (Afbeelding: Unsplash / Patrick Rosenkranz)

Wil je het echt verrassend maken, kies dan eens niet voor een voor de hand liggende locatie zoals Parijs. Boek liever een citytrip naar het prachtige Ljubljana, historische Lecce, rauwe Cardiff, hippe Hamburg of het Parijs van het Noorden: Trømso. Genoeg opties om je vriendin of vrouw eens echt te verrassen.

5. Een warm (en geldbesparend) moederdagcadeau

Al die luxe en romantische uitjes zijn leuk, maar er is ook niets mis met een praktisch geschenk. Bijvoorbeeld een kussen van Stoov. Dit is een Nederlands bedrijf dat warmtekussens met infraroodvermaning maakt, maar dan wel op een moderne manier. Zo zijn ze draadloos, duurzaam en stijlvol. Op die manier blijf jij lekker warm zonder het milieu te belasten.

Het mooie van dit moederdagcadeau is dat hij zichzelf terugverdient. Met dit kussen blijft je vriendin of vrouw lekker warm, zonder dat je de verwarming aan hoeft te zetten. Iets wat met de huidige gasprijzen zeker interessant is. Perfect voor op koude dagen, maar ook voor de zomer. Zo kun je met een Stoov kussen nog langer genieten van zomeravonden. Zelfs als de zon allang onder is, zit jouw moeder, vrouw of vriendin er nog heerlijk warmpjes bij.

Moederdagcadeau moederdag Stoov kussen
Lekker wam met een kussen van Stoov (Afbeelding: Stoov)

Mocht dat niet genoeg reden zijn om een Stoov kussen te geven als moederdagcadeau, lees dan hier alles over de gezondheidsvoordelen van infraroodwarmte. Of bekijk het gehele aanbod, want het blijft bij Stoov niet alleen bij kussens.

Culinair moederdagcadeau

Uiteindelijk draait Moederdag vooral om liefde. En zoals we allemaal weten gaat deze door de maag. Bekijk daarom ook zeker even deze zes culinaire moederdagcadeau-tips.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.