Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Iron Man en Black Panther zijn terug in eerste trailer nieuwe Marvel-serie

Als je dacht dat Loki al duizelingwekkend was, dan heeft Marvel in augustus pas echt een absurde serie voor je klaar staan. Dan hebben we het over What If…? Maak kennis met de eerste volledige trailer voor deze Disney+ Original.

Het concept achter deze nieuwe Disney+ Original is vrij simpel: “Één simpele vraag kan alles veranderen.” Wat nou als Captain America een zombie was geweest? Of een vrouw? En wat nou als T’Challa niet de koning van Wakanda maar Star-Lord was geworden?

Marvel’s What If…?

En ga zo maar door. Het biedt de creatieve masterminds van Marvel de kans om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan, zonder de beperkende kaders van het Marvel Cinematic Universe.

Een trucje dat al decennia in de comics wordt toegepast, en vanaf 11 augustus dus ook in het MCU. Dan komt de eerste aflevering van Marvel’s What If…? uit op Disney+, wat nu gevierd wordt met een eerste volledige trailer en een nieuwe poster.

Elke aflevering wordt aan elkaar gepraat door Uatu the Watcher, een kosmisch personage dat alle alternatieve werkelijkheden in het MCU overziet, ingesproken door niemand minder dan Jeffrey Wright.

Marvel-ster boort Black Widow-film de grond in: “Een slechte videogame”

Even wennen

Het is de eerste animatieserie van het MCU. Daardoor kan men elke MCU-film terugbrengen en veranderen, zonder dat peperdure sets of acteurs opnieuw ingeschakeld hoeven te worden. Animatie is immers onbegrenst.

Het stijltje is… wennen. Het zit eerder in de hoek van videogames en live-action dan bijvoorbeeld de anime-stijl die Star Wars: Visions op Disney+ in gaat zetten. Bijna alsof ‘echte’ beelden zijn overtrokken met animatie.

Dat zorgt er echter wel voor dat What If…? gelijk het filmische gevoel van het MCU terug kan brengen.

Chadwick Boseman

Over terugbrengen gesproken: de ambitieuze animatieserie zorgt voor een emotioneel weerzien.

Zo heeft Chadwick Boseman nog de stem van Black Panther ingesproken, en keert Tony Stark terug. Helaas heeft Robert Downey Jr. in tegenstelling tot Boseman niet meer zijn stem verleend aan Iron Man. Hij is echt klaar met het MCU.

11 augustus op Disney+

Dat mag de pret niet drukken, want de eerste trailer belooft compleet bonkers actie, absurde scenario’s en spectaculaire actie. Op naar 11 augustus! Vergeet niet ook ff door te scrollen voor de schitterende officiële poster.

Disney+ Marvel What if...? trailer
🚀 (Afbeelding: Marvel Studios)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.