Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel-ster boort Black Widow-film de grond in: “Een slechte videogame”

Marvel Studios brengt binnenkort Blade terug in het Marvel Cinematic Universe. Een acteur van de Blade-film uit 1998 hoeven ze in ieder geval niet te bellen. Hij vergelijkt Black Widow zelfs met een slechte videogame en schaamt zich voor Scarlett Johansson.

Blade speelt een opmerkelijke rol in de comics van Marvel. In plaats van een doorsnee superheld is hij een vampierenjager. Hij nam het in de strips niet op tegen schurken als Thanos, maar tegen Dracula en consorten.

Blade (keert terug)

In dit uitgebreide achtergrondartikel laten we je kennismaken met Blade. Inclusief zijn ontstaansgeschiedenis, superkrachten en toekomst. Toekomst ja, want niemand minder dan Mahershala Ali gaat de vampierenjager spelen in het Marvel Cinematic Universe.

Verder is er nog niks over de aankomende Blade-film gewend. Het perfecte moment om in de tussentijd nog eens de Blade-film uit 1998 te checken, de megahit met Wesley Snipes in de hoofdrol. Als Marvel Studios anno nu ook maar half zo bruut durft te gaan, dan komt het wel goed.

Maak kennis met Blade: vampierjager, actieheld en de toekomst van Marvel films

Marvel-ster hekelt Black Widow

In de tussentijd is onder andere eerst Black Widow nog in de bioscoop te zien. Wat een voormalig Marvel-ster betreft hoef je er echter geen tijd aan te verspillen. Sterker nog, Blade-ster Stephen Dorff noemt de solofilm van Scarlett Johansson zelfs “garbage.” 

De ondertussen 47-jarige acteur speelde in 1998 de vampier Deacon Frost. Een vijand waartegen Wesley Snipers het opnam als Blade, in de gelijknamige Marvel-film. Sindsdien is het, hoe onvriendelijk het ook klinkt, bergafwaarts gegaan wat de carrière van Frost betreft. Met als uitzondering True Detective.

Blade Marvel ster Black Widow
Stephen Dorff in Blade (1998) (Afbeelding: New Line Cinema)

Garbage

Als hij al op een comeback in het Marvel Cinematic Universe hoopte, dan kan hij die kans nu voor goed op zijn buik schrijven. De reviews van Black Widow zijn tot nu toe vrijwel allemaal positief, maar de Blade-acteur is er niet over te spreken. Hij legde deze week tijdens een interview uit dat hij zeer selectief is geworden met zijn rollen.

“Ik jaag nog steeds enkel op de goede shit omdat ik niet in Black Widow wil zitten”, aldus Dorff tegenover The Independent. “Het ziet er als voor mij als garbage uit. Het ziet eruit als een slechte videogame. Ik schaam me voor die mensen. Ik schaam me voor Scarlett! Ik weet zeker dat ze vijf, zeven miljoen dollar heeft gekregen, maar ik schaam me voor haar. Ik wil niet in die films. Echt niet. Ik zal die jonge regisseur vinden die de volgende Kubrick wordt en in plaats daarvan zal ik voor hem acteren.”

Ietwat arrogant, maar oké. Succes Dorff!

Dag Disney+? Zack Snyder gaat zijn Star Wars-film voor Netflix maken

Stephen Dorff

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.