Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Dag Disney+? Zack Snyder gaat zijn Star Wars-film voor Netflix maken

Zack Snyder wilde ooit een duistere Star Wars-film maken. Disney gooide roet in het eten, maar nu krijgt de Justice League-regisseur alsnog zijn zin door Netflix. Maak kennis met Rebel Moon.

Zack Snyder is na zijn nieuwe versie van Justice League helemaal terug. Een decennium lang maakte de 55-jarige regisseur enkel DC-films voor Warner Bros.

Zack Snyder is eindelijk vrij

Oftewel, al zijn creatieve plannen buiten die superheldenwereld lagen stil. Voor Netflix pakte hij al de draad op met een spirituele opvolger van wat zijn doorbraak was in 2004: Army of the Dead, een opvolger van Dawn of the Dead.

De vrijheid die Netflix hem bood contrasteerde waarschijnlijk enorm met de bemoeienis van Warner Bros. waar Snyder mee te kampen had binnen het DCEU.

Rebel Moon: Star Wars op Netflix

De samenwerking smaakte in ieder geval naar meer. Naast een Army of the Dead-serie gaat Snyder namelijk ook een ambitieuze sciencefiction-film maken voor de streamingdienst: Rebel Moon.

Dat heeft The Hollywood Reporter bekendgemaakt, een gereputeerd Amerikaans vakblad. Het gaat niet zomaar om een nieuw project, in tegendeel.

Snyder ontwikkelde tien jaar geleden al zijn pitch voor Rebel Moon, een pitch voor een… Star Wars-film. De Justice League-regisseur wilde destijds dolgraag aan de slag met een donkerdere versie van het universum van George Lucas.

Er hebben naar verluidt zelfs vergevorderde gesprekken plaats gevonden, maar de timing was net verkeerd. Een jaar later nam Disney Lucasfilm en daarmee Star Wars over, en werden alle bestaande projecten gecanceld.

N-Plus Netflix Army of the Dead Netflix zombiefilm
Zack Snyder op de set van Army of the Dead (Afbeelding: Netflix)

Akira Kurosawa

Nu krijgt de Star Wars-film dus alsnog een kans, op Netflix, en zonder Star Wars. Snyder overwoog er de afgelopen jaren een serie van te maken maar koos toch voor een grootschalige speelfilm.

“Dit ben ik die opgroeide als een Akira Kurosawa-fan, een Star Wars-fan”, aldus Snyder. “Het is mijn liefde voor sci-fi en een gigantisch avontuur. Ik hoop dat dit ook een enorme franchise wordt en een universum dat kan worden opgebouwd.” De productie start naar verwachting in 2022.

Als Disney geen trek heeft in je Star Wars-film, dan maak je toch je eigen megafranchise? Als iemand dat kan, dan is het Zack Snyder wel. Kurosawa was ook George’s voornaamste inspiratiebron voor Star Wars, dus de gelijkenissen zullen in stand blijven, met of zonder het Star Wars-labeltje.

Ruimtekolonie in gevaar

Sterker nog, we weten al waar Rebel Moon over zal gaan.

De film volgt een vreedzame kolonie aan de rand van de melkweg, die bedreigd wordt door de krijgsheer Balisarius.

Wanhopig sturen de inwoners een jonge vrouw met een mysterieus verleden op pad om krijgers van nabijgelegen planeten te vinden om hen te helpen een standpunt in te nemen.

Drie jaar

“Ik heb de afgelopen twee of drie jaar aan dit universum gewerkt”, voegde Snyder eraan toe. “Elke hoek moet worden geverfd, gevuld. Ik heb ontwerpen gemaakt, voortdurend getekend en de vruchtbare grond ervan echt gecultiveerd om deze wereld volledig te realiseren.”

Laat maar komen! Rebel Moon komt dus ergens na 2022 naar Netflix. Check in de tussentijd ook de trailer voor Foundation, een gloednieuwe sciencefiction-serie die grootser wordt dan Game of Thrones.

THR

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.