Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 29 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Apple’s Star Wars: moeder aller SciFi-klassiekers dropt epische trailer

Apple heeft de eerste volledige trailer uitgebracht van Foundation. Één van de meest invloedrijke sciencefiction-franchises ooit komt naar Apple TV+.

Streamingdiensten buitelen over elkaar heen in de jacht op megafranchises. De Star Wars-series vliegen je om de oren, maar als we het over sciencefiction-klassiekers hebben dan heeft Apple TV+ pas echt de franchise der franchises in handen.

Isaac Asimov’s Foundation

Dan hebben we het over Isaac Asimov’s Foundation-boeken. De invloedrijke schrijver begon in de jaren veertig aan zijn epische reeks verhalen over  de ondergang van het Galactische Imperium. Anno 2021 is Star Wars vele malen populairder, maar juist de Foundation-franchise heeft een enorme invloed gehad op het werk van George Lucas.

Alleen al daarom is 24 september een datum om in je agenda te zetten. Dan brengt Apple namelijk de allereerste drie afleveringen uit van Foundation, een adaptatie van de iconische sciencefiction-boeken. Vervolgens komt elke vrijdag een nieuwe aflevering uit op Apple TV+, met als finale de tiende aflevering.

De Game of Thrones van Apple TV+

Een eerste volledige trailer demonstreert de ambitieuze (en peperdure) schaal waarop Apple te werk gaat. Dit moet de Game of Thrones van Apple TV+ worden, en dat ga je merken ook. Showrunner en producent David S. Goyer zet een scope neer waar je U tegen zegt. Goyer kun je overigens kennen van Batman Begins en Man of Steel.

Wanneer revolutionair Dr. Hari Seldon de naderende val van de Empire voorspelt, wagen hij en een groep trouwe volgelingen zich naar de verre uithoeken van de melkweg om The Foundation op te richten in een poging de toekomst van de beschaving weer op te bouwen en te behouden.

Woedend door Hari’s voorspellingen, vrezen de heersende Cleons – een lange rij keizerklonen – dat hun greep op de melkweg kan verzwakken omdat ze gedwongen worden rekening te houden met de potentiële realiteit van het voor altijd verliezen van hun nalatenschap.

Deze monumentale reis vertelt de verhalen van vier cruciale individuen die ruimte en tijd overstijgen terwijl ze dodelijke crises, veranderende loyaliteiten en gecompliceerde relaties overwinnen die uiteindelijk het lot van de mensheid zullen bepalen.

Nu pas mogelijk

Je merkt het al: Isaac Asimov’s Foundation is niet een simpel kleinschalig verhaal.

Goyer: “In de decennia sinds de Foundation-serie voor het eerst werd gedrukt, is het profetische sciencefiction-werk van Asimov nog nooit zo relevant geweest als nu. Toen ik opgroeide, verslond ik Foundation en droomde ervan om het ooit op het scherm te zien – maar een speelfilm leek niet groots genoeg om de ambitie te omarmen.”

“Dankzij het bredere landschap van streaming en een waardevolle samenwerking met Apple en Skydance, zijn we in staat om de serie op het scherm te brengen op een manier die het echt recht doet. Foundation heeft altijd bovenaan mijn bucketlist gestaan en ik ben vereerd dat ik een rol mag spelen om het eindelijk tot leven te brengen. Of je nu een fan bent van de romans of gewoon iemand die snakt naar een adembenemend epos, ik ben verheugd om met je te delen wat we hebben gemaakt.”

Cast en meer

Laat maar komen! De lat ligt na de boeken hoog, maar de onderstaande trailer schept vertrouwen. De cast van Foundation bestaat onder andere uit Jared Harris, Lee Pace, Terrence Mann en Leah Harvey. Op naar 24 september!

Foundation: Apple onthult trailer voor hyper-ambitieuze adaptatie van iconische franchise
🚀 (Afbeelding: Apple)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.