Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 7 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus-oprichter onthult Apple AirPods Pro-killers voor 99 euro

De medeoprichter van OnePlus komt met veelbelovende AirPods Pro-killers. Active Noise Canceling en een hypermodern design voor 99 euro.

Gaat het hem weer lukken?

OnePlus

De OnePlus One was destijds een opvallende smartphone. In een alsmaar duurder wordende markt bracht de Chinese startup (die stiekem onder OPPO viel) een toestel uit met flagship-specificaties voor een budgetprijs.

Sindsdien is het merk helaas ook stevig omhoog gegaan in prijs, al blijven de toestellen van OnePlus doorgaans zeer scherpe deals. Echt een briljant stukje bang for your buck. Maar de ontwrichtende van de OnePlus One hebben we niet meer gezien.

Oordopjes

Toch kan dat weer gaan gebeuren, maar dan in de markt van draadloze oordopjes. Apple is daar heer en meester met zijn AirPods en AirPods Pro. Wat Carl Pei, medeoprichter van OnePlus, betreft komt daar namelijk verandering in.

OnePLus Nothing Ear (1) Apple AirPods
Carl Pei (Afbeelding: Nothing)

Met zijn nieuwe techbedrijf genaamd Nothing wil hij voor elkaar krijgen wat hij destijds voor de smartphonemarkt deed met OnePlus. Voor een absurd lage prijs een high-end product afleveren. Topkwaliteit, strakke uitstraling, en een prijskaartje waar je mond van openvalt.

Nothing Ear (1): AirPods-killers

Of hem dat nog een keer gaat lukken gaan we op 27 juli ontdekken. Dan wordt de Nothing Ear (1) onthuld, het eerste setje draadloze oordopjes van Nothing. Toch is er al een hoop bekend over de AirPods-killers.

OnePLus Nothing Ear (1) Apple AirPods
De Ear (1) (Afbeelding: Nothing)

Want zo mag je de langverwachte oordopjes gerust noemen. Nothing heeft namelijk bekendgemaakt dat de Ear (1) slechts 99 euro gaat kosten. Voor die prijs krijg je een strak, transparant design en volledige active noise cancellation (ANC). Dat heeft Carl Pei tegenover TechCrunch bekendgemaakt.

Met behulp van drie microfoons wordt omgevingsgeluid weggefilterd, net zoals je van koptelefoons gewend bent en de veel duurdere AirPods Pro. Die kosten 279 euro.

Lage prijs en hype

Sure, er zijn sinds kort meer goedkopere oordopjes die ANC bieden, maar zelden of nooit voor zo’n lage prijs en met zo’n design. Bovendien heeft Nothing de potentie om het labeltje AirPods Pro-killer waar te maken. Apple’s oordopjes klinken goed, maar niet briljant, en kosten dus bijna 200 euro meer.

Daar zit ruimte. Op 27 juli gaan we ontdekken of Tim Cook en co. zich echt zorgen moeten gaan maken. Pei maakt in ieder geval alvast één ding duidelijk: hij weet nog altijd hoe hij de media kan bespelen en middels teasers hype kan creëren op sociale media. Gratis aandacht, vooral aan het begin het trademark van OnePlus. Op naar 27 juli!

TechCrunch

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.