Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 16 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Marvel heeft abrupt nieuws over Avengers en Thanos-opvolger

Marvel Studios gaat van koers wijzigen. De grote opvolger van Thanos (en zijn schrijvers) worden opzij geschoven.

Dagelijks stroomt het internet vol met speculatie en geruchten omtrent de toekomst van het Marvel Cinematic Universe. Des te meer nu de superheldenfilms op hun gat liggen, met het op dit moment floppende The Marvels als voorlopig dieptepunt.

Kijkje in de keuken van Marvel

Veel van die speculatie kun je direct links laten liggen. Geen bewijs, anonieme Twitteraars: dat kaliber. Deze week dook er echter nieuws op dat een stuk concreter is.

Afgelopen maand kwam MCU: The Reign of Marvel Studios uit, een onthullend boek van journaliste Joanna Robinson. Op basis van talloze interviews geeft ze je samen met haar mede-auteurs een uitvoerig kijkje achter de schermen van het MCU. Daarbij komen ook de minder mooie kanten van die geschiedenis aan bod.

In The Reign of Marvel Studios staan dus al talloze intrigerende onthullingen. Daar komt nu nog een bombshell bovenop. Sinds dat boek naar de drukkerij ging heeft Joanna Robinson namelijk een opvallend nieuwtje uit kamp Marvel te horen gekregen.

Het einde van Kang the Conqueror

Ze was afgelopen week te gast in een podcast, waar ze een bommetje onder de toekomstplannen van Marvel Studios legde. Of, beter gezegd, dat doet de studio zelf: volgens Robinson heeft de studio besloten om koers te wijzigen, en Kang the Conqueror niet langer de grote volgende schurk te laten zijn.

Creed III Jonathan Majors
Jonathan Majors in Creed III (Afbeelding: MGM)

Ant-Man and the Wasp: Quantumania-schrijver Jeff Loveness zou ook aan Avengers: The Kang Dynasty werken, maar bronnen hebben tegenover Robinson bevestigd dat de Amerikaan niet meer actief bij Marvel is. Waarom? “Ik vroeg de persoon waarom, en diegene zei dat de reden was dat hij helemaal bezig was met de Kang-verhaallijn en dat ze daar waarschijnlijk vanaf gaan stappen.”

Tweede schrijver exit en het Jonathan Majors-probleem

Dit concrete met bronnen onderbouwde nieuws sluit aan op een iets minder journalistiek gedegen claim die scooper MyTimeToShineHello eerder de wereld in slingerde: volgens hem wordt ook Loki-schrijver Michael Waldron van Avengers: Secret Wars afgehaald. De man die Kang in het MCU introduceerde.

Naast het zeer tegenvallende Quantumania heeft dit nieuws natuurlijk ook alles te maken met de problematische real-life situatie omtrent Jonathan Majors, de acteur die Kang the Conqueror speelt.

De acteur werd op 25 maart in New York City gearresteerd op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn voormalig partner. Daarnaast hebben verschillende andere vermeende slachtoffers zich gemeld. Majors staat op 29 november terecht.

Business as usual

Hoe dan ook zal Marvel Studios dus waarschijnlijk Kang opzij gaan schuiven. In het tweede seizoen van Loki vormt de superschurk nog steeds een grote bedreiging, maar daar valt altijd weer op creatieve wijze omheen te schrijven.

Dat de plannen voor The Kang Dynasty (2026) en Secret Wars (2027) zo relatief kort van te voren nog veranderd gaan worden zou bij elke andere grote studio absurd zijn, maar als het boek The Reign of Marvel Studios één ding bewijst, dan is het wel dat Marvel Studios al bijna twintig jaar lang continu last-minute van koers wijzigt. Wordt vervolgd!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.