Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Onstilbare honger naar de nieuwste Hunger Games: dit kun je verwachten

Zet de popcorn maar vast klaar, daar zul je geen spijt van krijgen tijdens de behoorlijke zit van 157 minuten. De nieuwste bioscoopfilm van The Hunger Games is ook meteen de langste. Dat belooft behoorlijk wat kijkplezier!

De eerste vier delen van de razend populaire filmreeks volgden elkaar in een hoog tempo op. Van 2012 tot en met 2015 konden fans van over de hele wereld genieten van de verfilming van de populaire boeken van Suzanne Collins. De schrijfster werkte ondertussen hard aan een prequel (voorloper op een eerder gepubliceerd verhaal, red.) en dat boek met de titel The Ballad of Songbirds and Snakes verscheen in 2020. Mensen die liever kijken dan lezen kunnen nu hun hart ophalen, want de verfilming is vanaf vandaag te zien op het witte doek.

Laatste hoop

Maar waar draait dit nieuwste deel om? In The Hunger Games: The Ballad of Singbirds and Snakes volgen we de jonge versie van hoofdpersonage Coriolanus Snow. Hij wordt gespeeld door acteur Tom Blyth. Snow is de laatste hoop van zijn uit gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie te redden, wordt Snow met tegenzin mentor Lucy Gray Baird (gespeeld door Rachel Zegler). Zij is een tribuut uit het arme District 12.

Hunger Games
Bron: Courtesy of Lionsgate | Independent Films

Met haar charmes weet Lucy Gray het publiek te betoveren. Snow ziet daardoor een kans hun lot te veranderen. Hij zet alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel en weet samen met zijn vrouwelijke tegenspeelster het tij te keren. En dat pakt dus positief uit voor de twee. Er is één maar. Snow raakt namelijk in gevecht met zijn goede én slechte instinct. Tijdens een zenuwslopende race tegen de klok om te overleven moet uiteindelijk blijken of hij een songbird of snake is…

Wij zijn alvast erg benieuwd naar deze sciencefiction vol actie. Welke bekende acteurs je naast Tom Blyth en Rachel Zegler nog meer kunt bewonderen? Ook Peter Dinklage, Viola Davis en Hunter Schafer zetten hun beste beentje voor om van dit deel een succes te maken.

Bekijk hier de trailer:

The Hunger Games: The Ballad of Singbirds and Snakes is vanaf nu te zien in de bioscoop.

In samenwerking met Independent Films

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.