Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel’s Batman: Oscar Isaac maakt rol in Moon Knight eindelijk officieel

Vrijwel elk gerenommeerde vakblad uit Hollywood wist het maanden geleden al te melden en de trainingsvideo’s op zijn Instagram-account verklapten ook al een hoop, maar nu is het pas officieel: Marvel heeft bevestigd dat Oscar Isaac de hoofdrol gaat spelen in Moon Knight.

Een gloednieuwe serie die naar Disney+ komt. Daarmee speelt de 42-jarige acteur niet alleen in Star Wars, maar ook in de andere megafranchise van Disney. Niet de eerste en hoogstwaarschijnlijk ook niet de laatste die de lucratieve combo-deal pakt.

Oscar Isaac is Marvel’s Moon Knight

Voor liefhebbers van de comics is Moon Knight een bekend gezicht, maar buiten de strips om is het een vrij obscure antiheld.

Gelukkig hebben we een uitgebreid artikel voor je klaar staan, waarin we je kennis laten maken met Moon Knight en zijn complexe rol in de Marvel-geschiedenis:

Marvel’s Batman: waarom Moon Knight de bruutste MCU-held wordt

Geen trek in een longread? Dan vatten we ‘m hier nog even kort voor je samen.

Egyptische maangod

Moon Knight is het alter-ego van Marc Spector, een huurling die bezeten is door een oude Egyptische maangod genaamd Khonshu.

Daardoor heeft hij verschillende superkrachten. Die zijn echter niet wat Moon Knight zo boeiend maakt. Dat zijn al zijn persoonlijkheden die elkaar in de weg zitten. Het ene moment is Spector een taxichauffeur, dan is hij weer een rijke playboy, om vervolgens als burgerwacht over de daken te rennen.

Complexe psychologie

Ja, wat psychologische diepgang en en duizelingwekkende chaos betreft heeft de aankomende Disney+ Original een hoop potentie.

Niet voor niks maakte Marvel Studios het casten van Oscar Isaac bekend met de onderstaande tekst:

Wij zijn Moon Knight

Dus niet, “ik ben Moon Knight”, maar “wij zijn Moon Knight”. Dat wijst er dus op dat schrijver Jeremy Slater (The Umbrella Academy) volledig in de complexe mentale wereld van Spector gaat duiken in de serie.

Helaas is er nog geen releasedatum voor het project bekend, maar waarschijnlijk komt Moon Knight ergens in de eerste helft van volgend jaar naar Disney+. Ondertussen traint Isaac vrolijk verder:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.