Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe teaser: Dexter is terug, met een nieuw leven en tikkende tijdbom

Een nieuwe teaser-trailer voor het negende seizoen van Dexter is gearriveerd. De seriemoordenaar heeft zichzelf een gloednieuwe identiteit aangemeten, maar tegelijkertijd tikt de tijdbom die zijn moordneigingen zijn rustig verder.

Dexter begon ijzersterk. Showrunner Clyde Phillips zette een intrigerende opzet neer: een forensisch expert genaamd Dexter die moordzaken onderzoekt, maar zelf stiekem ‘s nachts juist criminelen uit de weg ruimt. Een dubbelleven, als gevolg van een code die zijn stiefvader hem al van jongs af aan heeft opgelegd.

Dexter: van topserie naar teleurstelling

Niet enkel omdat hij de fouten van het rechtssysteem wilt rechtzetten. Nee, Dexter Morgan moet wel doden om zijn eigen urges in toom te houden. De balans tussen zijn werkidentiteit en zijn geheime leven zorgde seizoenen lang voor uiterst vermakelijke spanning.

Tot de showrunner vertrok, en de populaire serie bergafwaarts ging. Met als dieptepunt het allerlaatste seizoen, seizoen acht. Daarin kregen fans een finale voorgeschoteld die velen als een klap in het gezicht zagen.

Nieuw seizoen met originele showrunner

Gelukkig krijgen we komende herfst een kans om die vieze nasmaak weg te spoelen. Dexter is namelijk terug! Acht jaar na het laatste seizoen krijgen we alsnog een negende seizoen, in de vorm van een miniserie.

Hoofdrolspeler Michael C. Hall gaf eerder al aan terug te willen keren, met als voorwaarde dat er een verhaal op tafel zou liggen dat goed voelt. Geen geforceerde uitmelkerij dus.

Voeg daaraan toe dat de originele showrunner van de serie terugkeert, en je snapt meteen waarom fans zo enthousiast zijn. Onlangs kregen we al een eerste trailer te zien, met een tien jaar oudere Dexter Morgan.

Dexter’s nieuwe leven

Nu komt daar nog een nieuwe teaser bij. De seriemoordenaar zit nog steeds ondergedoken, met een nieuwe identiteit. Dat vergt uiteraard ook een nieuwe naam, die door televisienetwerk Showtime wordt onthuld in deze nieuwe tweet:

Dexter’s nieuwe naam is dus Jim Lindsay, en hij werkt als verkoper bij Feeds Fish & Grain. Weer eens iets anders dan forensisch expert. Zoals je in de onderstaande teaser kunt zien, houdt iedereen in zijn nieuwe dorpje van Dexter:

Hij is een geliefde buurtgenoot, maar niemand kent zijn donkere geheimen.

En erger nog, zijn urge to kill is nog altijd aanwezig. Bovendien is de onofficiële burgemeester van Dexter’s nieuwe woonplaats ook niet wie hij lijkt te zijn. Een onconventionele schurk dus.

Op naar de herfst!

Een tikkende tijdbom dus. Dexter seizoen negen gaat uit tien afleveringen bestaan, en speelt zich dus tien jaar na de originele serie af. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt, naast “ergens in de herfst.”

Check hieronder de vorige teaser die Showtime uitbracht:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.