Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Marvel tekent uniek 20-jarig contract met overleden icoon Stan Lee

Van Stan Lee, voormalig voorzitter van Marvel Comics (en nog veel meer), zijn we voorlopig gelukkig nog niet af. De godfather van de superheldenstrips is de komende twintig jaar nog in films en series te zien binnen het MCU. Dat is het beste filmnieuws van 2022.

Dit zal ongetwijfeld gebeuren via de cameo’s die je gewend bent met Stan Lee. Is dat je nog nooit opgevallen in films of series binnen het Marvel Cinematic Universe? Lees en bekijk dit artikel dan nog even. Met de onderstaande video kom je overigens ook een heel eind.

Stan Lee nog 20 jaar te zien in Marvel-films

Marvel heeft dus een bijzondere overeenkomst getekend met Stan Lee Universe. Die onderneming beheert de nalatenschap van de legendarische striptekenaar, die door de nieuwe deal de komende twintig jaar zal opduiken in films en televisieseries binnen het MCU.

De in 2018 op 95-jarige leeftijd overleden Stan Lee was de geestelijk vader van een groot aantal successtrips. Samen met zijn zakelijke partner Jack Kirby maakte hij de Marvel-reeks The Fantastic Four. Daarna volgden onder meer Spider-Man, The Incredible Hulk, X-Men, Iron Man en The Avengers. De strips van Marvel werden de afgelopen vijftien jaar vrijwel allemaal verfilmd en Stan Lee dook in die films standaard op als cameo, zoals een klein filmrolletje heet.

Archiefbeelden en CGI in het MCU

Dat zal dus in de aankomende twintig jaar blijven gebeuren. Marvel is van plan dat te realiseren door een mix van archiefbeelden van Stan Lee en digitale technologie waarmee ‘nieuwe’ beelden van de striptekenaar gegenereerd kunnen worden. Naast films en series zal Lee ook zijn opwachting maken in een aantal attracties in de pretparken van Marvels moederbedrijf Disney.

Ook met levende iconen sluit Marvel de laatste tijd behoorlijke contracten af. Check bijvoorbeeld het megacontract van Salma Hayek, dat veel verraadt over de toekomst van het MCU.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.