Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Eternals is bijna Marvel’s langste film ooit (en dat valt nog mee)

Als de barrage aan trailers, posters en ander marketingmateriaal je nog niet bereikt hebben: Eternals komt zeer binnenkort uit. Regisseuse Chloé Zhao heeft eindelijk de speelduur bevestigd.

Op 3 november komt de speelfilm uit in Nederland. Dan begint het epische avontuur van de gelijknamige groep aan kosmische superhelden. Onsterfelijke wezens die al duizenden jaren de aarde beschermen.

Marvel’s Eternals komen eraan

Sterker dan Thanos. Sterker nog: ze kwamen niet eens in actie toen Thanos het universum dreigde te vernietigen. Niet urgent genoeg.

Marvel’s nieuwe blockbuster zou eigenlijk al vorig jaar uitkomen, maar de pandemie gooide roet in het eten. Megatalent Chloé Zhao heeft de touwtjes in handen als regisseuse.

Ze heeft tot nu toe vrijwel uitsluitend aan indiefilms gewerkt, maar na de Oscar der Oscars voor Nomadland kun je niet meer om haar heen. Plus: Marvel Studios kiest vaak voor de minder voor de hand liggende opties, vaak met minder ervaren regisseurs.

Marvel introduceert eerste homoseksuele superheld (en zijn gezin)

Regisseuse onthult speelduur

Zhao heeft in ieder geval een hoop verhaal om te vertellen. Gelukkig krijgt ze daar ook uitgebreid de tijd voor. De 39-jarige filmmaker heeft namelijk de officiële speelduur van Eternals bekendgemaakt tegenover filmsite Fandango.

De nieuwe Marvel-film duurt 156 minuten. Oftewel, twee uur en 36 minuten. Dat maakt het de op één na langste film uit het Marvel Cinematic Universe. Enkel Avengers: Endgame duurt langer, met een duizelingwekkende 181 minuten.

Eternals ‘verslaat’ nipt Avengers: Infinity War. Die film duurt 149 minuten, net zeven minuten minder dan de film van Chloé Zhao.

Nog veel langer?

Wat Zhao betreft, had Eternals makkelijk langer kunnen duren dan Endgame. “Het had nog veel langer kunnen zijn! Ik bedoel, het zijn tien [nieuwe] personages, de Celestials en 7000 jaar. Er is een hoop aan de hand.”

Zhao zal in één film vele nieuwe personages moeten introduceren, stuk voor stuk even mythisch en veelzijdig als elke Avenger, en ook nog eens een kosmische scope neer moeten zetten die de toekomst van het MCU inluidt.

Earth’s original superheroes

Terwijl we aftellen richting 3 november, was Zhao niet te beroerd nog een boekje open te doen over de Eternals zelf, de superhelden.

“We noemen ze zelf Earth’s original superheroes“, legt Zhao uit. “Ze kregen de opdracht om aan de zijlijn te gaan staan, zodat mensen zich konden ontwikkelen en voortgaan op de manier waarop we bedoeld waren, en dat leidde ons uiteindelijk naar iemand als Tony [Stark]. Dus, ze hebben altijd in de schaduw bestaan. Je weet gewoon nooit waar en wanneer ze weer zouden kunnen verschijnen.”

Twee tijdsperioden

Maar waarom keren ze dan nu terug? Dat gaat Zhao je laten zien in de film. Een recent persbericht van Disney heeft onthuld dat Eternals twee verhalen zal vertellen over twee zeer verschillende tijdsperioden.

Daardoor krijg je zowel te zien hoe de superhelden ooit samenwerkten als een zeer aanwezig en hecht team, als waarom ze in het heden opeens hebben besloten om opeens uit de schaduwen te stappen. Op naar 3 november!

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.