Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 13 okt 2021
Leestijd: 4 minuten

Tijd voor een upgrade: 7 accessoires die thuiswerken makkelijker maken

Elke ochtend staan er weer files en de treinen zitten weer aardig vol, maar de kans is groot dat je op zijn minst deels thuis blijft werken. De hele dag achter je monitor, videobellen en al, kan behoorlijk slopend zijn. Gelukkig maken goede accessoires en gadgets al een flink verschil.

Tijdens de pandemie hebben we een heleboel producten getest. We tippen zeven soorten accessoires die het thuiswerken een stuk dragelijker maakten.

Koptelefoon

Een goede koptelefoon maakt niet alleen videobellen een stuk makkelijker, maar kan dankzij active noise cancellation ook nog eens het geluid om je heen wegfilteren. Handig als je bijvoorbeeld tussen andere huisbewoners zit te werken. Ook top voor het gamen!

Onze favoriet van dit moment is de Sony WH-1000XM4 maar voor meer tips hebben we een heel lijstje met de beste noise cancelling-koptelefoons van dit moment voor je klaar staan.

Beste noise cancelling koptelefoon 2020
🌟 (Afbeelding: Sony)

Draadloze oordopjes

Bij draadloze oordopjes denk je waarschijnlijk meteen aan de Apple AirPods, maar die zijn behoorlijk aan de prijs. Dat moet toch goedkoper kunnen? Juist daarom letten we meteen op toen bekend werd dat de oprichter van OnePlus een nieuw bedrijf ging beginnen. Zijn eerste wapenfeit is de Nothing Ear (1), draadloze oordopjes die ondanks het prijskaartje van 99 euro active noise cancellation en een uniek design bieden. Klinken ze even goed als AirPods? Nee, maar voor de helft van de prijs van de AirPods Pro komen ze er met ook nog eens ANC dicht bij in de buurt. Daarmee is het zeker een aanrader voor als je wel goede oordopjes wilt, maar je liever niet meer dan 100 euro eraan uitgeeft.

Thuiswerkaccessoires Ear nothing
🌟 (Afbeelding: Nothing)

Microfoon

Je hoeft geen podcaster te zijn om te profiteren van een goede microfoon. Ga maar eens na als je in een lang videobelgesprek zit: bijna iedereen klinkt met zijn ingebouwde laptopmicrofoon alsof we in 1999 aan het bellen zijn. Dat moet beter kunnen. Wij testten het afgelopen jaar de GXT 258 FYRU van Trust. Je kunt er podcasts en muziek mee opnemen, dankzij de verschillende opnamepatronen. Zo kun je bijvoorbeeld er met zijn vieren omheen zitten. Ook voor zakelijk gebruik is het echter een aanrader. De microfoon voelt hoogwaardig aan dankzij de metalen behuizing, in tegenstelling tot het goedkopere plastic dat je vaak bij dit soort accessoires verwacht. Je kunt er zelfs je koptelefoon in pluggen, en direct aanpassen hoeveel de microfoon aan omgevingsgeluid oppikt. Pro-tip: je kunt de vrij overdreven gamer-lichten gelukkig gewoon uitzetten.

Thuiswerkaccessoires Ear nothing
🌟 (Afbeelding: Trust)

Ergonomische muis

Overweeg ook eens een upgrade van je muis. Een ergonomische muis zorgt ervoor dat je minder snel RSI-klachten krijgt en dat je verder houding ook verbetert. Met lange werkdagen thuis, waarbij je waarschijnlijk nog minder pauze neemt, is de kans op polsklachten namelijk alleen maar groter. Wij waren vooral te spreken over de BlueBuilt EM01 en de Trust Bayo. Op het eerste oog lijkt de compleet andere manier waarop je de muis beetpakt wellicht allesbehalve intuïtief, maar het kan een groot verschil maken. Op zijn minst een keer testen waard.

Thuiswerkaccessoires Ear nothing
🌟 (Afbeelding: Coolblue)

Muismat voor je pols

Blijf je toch liever je huidige muis gebruiken of vind je ergonomische muizen net iets te prijzig? Dan is een nieuwe muismat kopen ook een interessante optie. Voor een tientje heb je al een ergonomische muismat, die ervoor zorgt dat je pols net wat hoger kan blijven rusten. Maakt al een wereld van verschil.

Thuiswerkaccessoires Ear nothing
🌟 (Afbeelding: Fellowes)

Monitorstandaard

Over postuur en pols- of nekklachten gesproken: hoe hoog je monitor staat maakt ook een groot verschil. Je hebt van je werk vast al uitleg gekregen wat de ultieme verhoudingen zijn voor een ergonomische werkplek. Komt je monitor niet hoog genoeg voor de perfecte kijkhoek? Overweeg dan een monitorstandaard. Van de IKEA tot Amazon: je kunt ze in vele vormen en maten vinden.

Webcam

Als je collega’s je dan toch hoofdzakelijk of uitsluitend digitaal zien, dan is een investering in een betere webcam geen overbodige luxe. Zo ben jij scherper dan de rest van je team en heb je vaak ook nog eens het fijne neveneffect dat je beter te verstaan bent. Ook ideaal als je bijvoorbeeld een presentatie moet geven. Veel webcams komen zelfs gepaard met software zodat je kunt zoomen en scherpstellen. Zo bepaal jij zelf wat je toeschouwers wel en niet kunnen zien.

Onze favoriet is de Trust QHD-webcam, die je voor een redelijke prijs 2K-beeld bezorgt met automatische focus. Bovendien zit er een fysieke privacy-filter op. Dat kun je zelf ook realiseren met zo’n sticker, maar toch: het is een fijn extraatje. Ook een goede optie is de Logitec C920 HD Pro, die op briljante wijze je helderheid op basis van het omgevingslicht aanpast.

Thuiswerkaccessoires Ear nothing
🌟 (Afbeelding: Trust)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.