Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Disney+ 2 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ en Marvel domineren top 10 lijst waar je niet in wil staan

Wanneer je in een top 10 lijstje staat, is dat meestal positief. Helaas is dat nu even niet het geval. TorrentFreak heeft bekendgemaakt welke series in het afgelopen jaar het vaakst illegaal gedownload zijn. Kortom, een crimineel goed lijstje met Disney+ als grote slachtoffer (dankzij alle Marvel-series).

In de top tien vaakst illegaal gedownloade series is Disney+ hofleverancier. Het streamingplatform is verantwoordelijk voor de helft van alle series die in het lijstje staan. En het wordt nog erger, want al die series zijn ook nog eens te vinden in de top zes. Het is dat de Netflix Original The Witcher ook veelvuldig illegaal binnengehaald werd, anders had Disney+ de gehele bovenkant van het lijstje voor zijn rekening genomen.

Marvel series op Disney+ populair bij piraten

Hoewel Disney+ druk bezig is met het uitbrengen van verschillende originals, blijven de Marvel-series het populairst. Ook bij piraten. Uiteindelijk werd Wandavision het vaakst illegaal gedownload. De allereerste Marvel-serie op Disney+ wist Loki achter zich houden.

De enige serie in de top zes die niet van Disney+ is, vinden we op plek drie. Het brons is voor The Witcher van Netflix. Vervolgens maken de The Falcon and the Winter Soldier, Hawkeye en What If…? de top zes compleet. De complete lijst met de series die het vaakst illegaal gedownload zijn, vind je hieronder:

De top 10 vaakst illegaal gedownloade series

  1. Wandavision (Disney+)
  2. Loki (Disney+)
  3. The Witcher (Netflix)
  4. The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)
  5. Hawkeye (Disney+)
  6. What If…? (Disney+)
  7. Foundation (Apple TV+)
  8. Rick and Morty (Cartoon Network/Netflix/HBO Max)
  9. Arcane (Netflix)
  10. Wheel of Time (Amazon Prime Video)

Zoals je kunt zien, vinden we de verrassingen in de achterhoede. Zo staat op plek zeven de enige Apple TV+-serie van de lijst: Foundation. Dit is een serie gebaseerd op de boeken van Isaac Asimov en wordt ook wel “Game of Thrones in de ruimte” genoemd. Apple hoopt met Foundation zich te kunnen mengen in de grote streaming oorlog. Qua illegaal downloads is dat in ieder geval gelukt.

Illegaal downloaden steeds populairder

Blijkbaar zijn piraten niet alleen fan van Disney+ en science fiction, maar ook van andere streamingdiensten en fantasy. Zo vinden we naast The Witcher ook Arcane (Netflix) en Wheel of Time (Amazon Prime Video) in de lijst met vaakst illegaal gedownloade series.

Nu op Disney+: laatste Marvel-serie in 2021 laat Endgame ver achter zich

Naast het lijstje met de populairste series onder piraten, geeft TorrentFreak ook wat meer inzicht in de moderne piraterij. Zo laat de site weten dat het aantal illegaal gedownloade series aan het toenemen is. Volgens Torrentfreak heeft dat vooral te maken met de versplintering van het streaminglandschap. Niet iedereen wil een abonnement nemen op Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Apple TV+ en al die andere diensten. De oplossing die dan blijkbaar overblijft, is illegaal downloaden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.