Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 2 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Matthew McConaughey legt uit hoe jij succesvol gaat worden in 2022

Heb jij nu al een zetje nodig om al jouw doelen in 2022 te gaan halen? De Just do it-video van Shia LaBeouf kennen we inmiddels wel, maar heb jij de motiverende woorden van Matthew McConaughey al eens gehoord?

Dat Matthew McConaughey over een flinke portie doorzettingsvermogen beschikt, is geen geheim. Voor zijn Oscar-winnende rol in Dallars Buyers Club viel de acteur 21 kilo af in slechts een paar maanden. Een transformatie die zelfs voor acteurs extreem is.

Motiverende woorden van Matthew McConaughey

Als we aan iemand een motivational speech kunnen overlaten, dan is het Matthew McConaughey dus wel. Onderstaande video van de speech duurt slechts vijf minuten, maar deze video gaat impact maken op de komende vijftig jaar van jouw leven. Tenminste, als we de titel van de video mogen geloven.

De video komt van het account Video Advice. Daar staat de video overigens al 3,5 jaar op, maar een goed advies als dit is tijdloos.

Niet alleen Matthew McConaughey is gestrikt voor een motivatie video, ook grote namen als Oprah, Will Smith, Arnold Schwarzenegger en Mark Wahlberg mochten een video inspreken. De video met Matthew McConaughey werd overigens wel het vaakst bekeken: meer dan zeventien miljoen keer.

3 belangrijke lessen Matthew McConaughey

We raden je zeker aan de video te bekijken. Niemand kan immers zo overtuigend spreken als McConaughey. Geen zin om de hele video te bekijken? We nemen de grootste lessen met je door:

1. Bepaal wat succes voor jou is

In het leven streven we naar succesvol zijn. Maar wat houdt het woord succes voor jou in? Bepaal eerst wat succes voor jou is, voordat je er naar streeft. Daarna wil je er alles aan doen om dit doel te bereiken. Zorg dat je er dagelijks mee bezig bent, om zo jouw vorm van succes te bereiken.

2. Elimineer wat je niet bent om erachter te komen wat je wel bent

Een van de moeilijkste vragen om te beantwoorden is ‘wie ben ik?’. McConaughey laat in de speech weten dat bepalen wat je níét bent de beste manier is om te weten wie je wel bent. Hij noemt dit het proces van elimineren.

Volgens de acteur leven we in een wereld waar we te veel keuzes hebben. Hij adviseert om te stoppen met de dingen waar je niet gelukkig van wordt. Een vriendengroep die niet goed voor je is, eten waar je je de dag daarna schuldig over voelt, stop ermee. Geef die tijd en energie aan iets waar je wél gelukkig van wordt.

3. Bepaal van welke routines en gewoontes je succesvol wordt

Als laatste geeft McConaughey het advies om duidelijk voor ogen te hebben van welke routines en gewoontes jou verder helpen in het leven. Daar hoef je nog niet meteen de beste in te zijn – als je een nieuwe gewoonte toepast, kan je er alleen maar beter in worden. Kies een gewoonte omdat jij het wilt, omdat jij er gelukkig van wordt.

Met de woorden ‘jij bent de auteur van het boek van jouw leven’ sluit McConaughey de speech af. En dat geeft zeker stof tot nadenken.

Geen workout-motivatie? Dit is het geheim van Chris Hemsworth

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.