Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Martin Luther King Jr. zit nu in Fortnite en de reacties zijn niet mals

Nee, maak je geen zorgen, tieners gaan niet opeens in het rond schieten met Martin Luther King Jr. We krijgen namelijk een belangrijke geschiedenisles in Fortnite. Niet iedereen is daar echter blij mee.

De iconische activist komt naar de gratis battle royale-game om de jeugd anno 2021 wat bij te brengen. Het is niet de eerste beroemdheid die naar Fortnite komt.

Martin Luther King Jr. in Fortnite

Onder andere Ariana Grande en Travis Scott hebben opgetreden in de razend populaire game.

Zij traden echter op, een muzikale stunt. Luther King Jr. komt in de vorm van een tentoonstelling naar de game. Spelers worden  geteleporteerd naar D.C. 63, een virtuele versie van Washington DC.

Daar kunnen spelers de wapens laten liggen en het Lincoln Memorial en de National Mall bezoeken, waar de Nobelprijswinnaar zijn beroemde 17 minuten lange speech zal geven. Ja, de kinderen hoeven niet eens naar buiten om een belangrijke geschiedenisles te leren: Fortnite schotelt ze gewoon Martin Luther King Jr. voor.

Interactieve ervaring

De virtuele ervaring is ontwikkeld in samenwerking met TIME Studios. Ja, van het bekende magazine. “De ervaring breidt zich uit met door musea geïnspireerde bezienswaardigheden en gezamenlijke minigame-speurtochten die je samen met anderen voltooit,” aldus Epic. “Deze activiteiten leiden spelers door de ervaring en brengen belangrijke thema’s van de toespraak van Dr. King tot leven: we komen vooruit als we samenwerken.”

Nazaat betrokken

Het contrast tussen al het reguliere geweld in Fortnite en de boodschap van Luther King Jr. lijkt wellicht ietwat vreemd, maar de hommage is ontwikkeld in samenwerking met het King Estate. Zijn nazaat staat er dus achter.

“Met de komst van nieuwe technologie proberen we alle beschikbare middelen te gebruiken om zijn prachtige erfenis van hoop, vrede, liefde en gelijkheid te blijven verspreiden”, aldus het King Estate. “Door zijn beroemdste toespraak in zo’n interactief formaat te presenteren, kunnen we dat doel bereiken.”

Ach, op zijn minst is het voor gamers een mooi excuus om weer wat extra tijd in Fortnite door te brengen. Elk stukje geschiedenisles wat ze/we extra meepakken is al winst.

March Through Time, zoals de ervaring in Fortnite heet, is nu beschikbaar in het spel. Niet iedereen vindt het een gepaste zet:

The Wrap

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.