Stijn Kuster
Stijn Kuster Auto's 5 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

De Marshall x MINI Cooper is een rijdende versterker en speaker

De Engelse fabrikant van gitaren en versterkers Marshall bestaat 60 jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Speciaal hiervoor heeft David Brown Automotive een Limited Edition MINI gemaakt.

Er is niet zomaar voor een MINI gekozen. In de tijd dat Marshall zijn eerste versterker op de markt bracht, won een MINI Cooper drie keer de rally van Monte Carlo. Daarna groeide het autootje uit tot een icoon.

Ontworpen naar de versterker JTM45

De MINI is geheel vormgegeven in de stijl van de eerste Marshall-versterker, JTM45 genaamd. Zo is de auto metallic zwart, geaccentueerd met gouden belijning en logo’s. Ook de grille en delen van de 12-inch klassieke wielen zijn voorzien van de Marshall-kleur.

Achter deze wielen zijn nieuwe remklauwen gemonteerd, uitgevoerd in het goud. Daarbij heeft de MINI Cooper een ander uitlaatsysteem, elektrische start- en stopknop, elektrische ramen en een afstandsbediening.

MINI Cooper vol Marshall-details

Onder de motorkap ligt een herbouwde versie van het motorblok dat vroeger in de MINI Cooper lag. De 1330 cc viercilinder is goed voor 83 pk en zorgt ervoor dat je in 8,9 seconden naar de 100 kilometer per uur sprint. De topsnelheid ligt op 145 kilometer per uur.

Rock-’n Roll, Marshall, Mini
(Afbeelding: David Brown)

Zelfs op de krachtbron zijn Mashall-details doorgevoerd. Zo is de bovenkant van de luchtinlaat goud en staat op de kleppendeksel, net onder de olievuldop, ’60 years of loud’.

Waar je ook kijkt, overal rock ‘n roll

In het interieur zijn de stiksels, pedalen en knoppen ook Marshall-goud. Om te vertellen dat je echt in een bijzondere gelimiteerde MINI Cooper rijdt, staat er ‘1 of 60 Rock ‘n Roll’ onder de achterklep geborduurd.

Rock-’n Roll, Marshall, Mini
(Afbeelding: David Brown)

In de achterbak vind je een grote versterker, de DSL1 Combo, waarmee je op iedere parkeerplaats je elektrische gitaar kan inpluggen om te spelen. Wil je niet zelf spelen, maar muziek luisteren? Dan kun je gebruik maken van de draadloze bluetooth-speaker of oordopjes die meegeleverd worden. Naast alle audio buiten de auto is ook het audiosysteem binnenin aangepakt. In totaal beschikt het interieur over acht speakers van Marshall.

Prijs Marshall-Mini is niet bekend

Iedere Mashall x MINI Cooper wordt volledig met de hand gebouwd. De auto is nu te reserveren. Hoeveel het unieke bouwwerk kost, maakt de fabrikant nog niet bekend.

(Afbeelding: David Brown)
(Afbeelding: David Brown)
(Afbeelding: David Brown)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.