Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Bohemian Rhapsody op Netflix: 4 muziekfilms om daarna te streamen

Dames en heren, Bohemian Rhapsody staat nu op Netflix. Tijd om deze heerlijke film over Queen, met Rami Malek als Freddie Mercury, te streamen.

Mocht je de film al hebben gezien of daarna meer van hetzelfde willen: er staan nog meer muzikale biopics op Netflix. We hebben ze op een rijtje gezet, al verklappen we vast dat je The Dirt gerust kunt overslaan.

Bohemian Rhapsody op Netflix

Maar eerst Bohemian Rhapsody. Want dit is toch wel echt een heel lekkere film. Centraal staat natuurlijk Freddie Mercury (Rami Malek). De jonge Farrokh Bulsara, zoals de zanger officieel heet, wordt geboren in Stone Town en verhuist later naar Engeland. Daar ontdekt hij zijn grote passie voor muziek. Hij ontmoet Brian May en Roger Taylor na een optreden met hun band Smile, die in zak en as zitten omdat de leadzanger Tim Staffell net is opgestapt. De rest is geschiedenis.

Rami Malek vertolkt de rol, zowel qua zang als acteerwerk, perfect. Niet voor niets won hij met zijn rol in Bohemian Rhapsody een Oscar in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol. Dit was slechts een van de vele prijzen die de film uit 2018 binnensleepte. De biopic is nu te zien op Netflix

Meer muzikale biopics

Zoals gezegd is Bohemian Rhapsody niet de enige muzikale biopic die je op dit moment op Netflix kunt streamen. Een klein overzicht van vergelijkbare films.

Rocketman

Rocketman gaat natuurlijk over het leven van Elton John. Die rol is op geniale wijze vertolkt door Taron Egerton, onder meer bekend van de Kingsman-films. Qua kwaliteit kan deze biopic zich meten met Bohemian Rhapsody.

Rocketman is nu te zien op Netflix.

8 Mile

Een film die in grove lijnen is gebaseerd op het leven van Marshall Mathers, beter bekend als Eminem. En Eminiem speelt de rol zelf. Inmiddels een klassieker, nog steeds een absolute aanrader, al is het alleen al vanwege de heerlijke rap-battles.

8 Mile is nu te zien op Netflix.

The Dirt

Een muzikale biopic die absoluut niet kan tippen aan Bohemian Rhapsody is The Dirt, gebaseerd op de besteller over Mötley Crüe. Tip: hou het bij het boek. En als je niet van lezen houdt: ach, dan is de film best het proberen waard.

The Dirt is nu te zien op Netflix.

Straight Outta Compton

Dit drama gaat over de opkomst van de rapmuziek in Compton, Californië. Vijf jonge mannen brengen via hun muziek een ware revolutie op gang in het zuiden van Los Angeles. En dan hebben we het natuurlijk over de hiphopgroep N.W.A., bestaande uit Arabian Prince, Dr. Dre, Eazy-E, Ice Cube, MC Ren en DJ Yella. Heerlijke film.

Straight Outta Compton is nu te zien op Netflix.

Check in dit artikel welke films en series er nog meer bijkomen in maart 2022.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.