Alrik de Jong
Alrik de Jong Stijl 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe Converse Chuck Taylor All Star is ‘handsfree’ dankzij Nike

Ook zoveel moeite om in je Converse Chuck Taylor All Stars te stappen? Weet dan dat de sneakers, zij het in een iets andere vorm, beschikbaar zijn met de FlyEase-technologie van Nike.

In de modewereld heb je tegenwoordig veel collabs, die vooral op stijl en schaarste zijn gebaseerd. De samenwerking tussen Nike en Converse is van een heel andere orde. Hier gaat het puur om de implementatie van een technologie, die het leven voor veel mensen een stuk comfortabeler maakt.

Nike deelt FlyEase met Converse

Vorig jaar onthulde Nike de eerste sneakers met de FlyEase-technologie. Een model zonder veters , waar je instapt zonder je handen te gebruiken. Met een soort elastische rubberen band worden twee scharnierende delen van de schoen bij elkaar gehouden. Niet alleen bedacht voor luie sneakerheads, maar vooral ook voor mensen met een lichamelijke beperking.

Chuck Taylor All Star FlyEase, nike, sneakers, zwart
(Afbeelding: Converse)

Eerder werd FlyEase al toegepast op onder meer de Nike Air Max 90 en Air Jordan I. Maar vanaf deze week kunnen liefhebbers van Converse-sneakers ook profiteren van de technologie. Naast een handsfree instapsysteem beschikken de schoenen nog eens over extra comfort dankzij de gewatteerde kraag en demping van CX foam. Lees hier meer over de samenwerking tussen beide merken.

Chuck Taylor All Star CX FlyEase

Het eerste model van Converse dat beschikt over de FlyEase-technologie van Nike is de Chuck Taylor All Star CX. Een aangepaste versie van de klassieker, maar zeker te herkennen aan de buitenzool en neus. Uiteraard is de hiel anders. Feit is dat je moeiteloos in deze sneakers kunt stappen zonder je handen te gebruiken.

Chuck Taylor All Star FlyEase, nike, sneakers, wit
(Afbeelding: Converse)

De Chuck Taylor All Star CX FlyEase is vanaf 17 maart verkrijgbaar in het wit of zwart voor 95 euro. Check hier alle FlyEase-modellen van Nike.

De nieuwste sneakers

Heb je toch liever traditionele sneakers, ook al stap je daar wat moeilijker in? Check dan deze overzichtspagina voor het laatste nieuws.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.