Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Mark Wahlberg scoort Netflix-hit met best bekeken film wereldwijd

Eindelijk is die dramatische erotische thriller The Next 365 Days van de troon gestoten. De nieuwe nummer 1-hit is van Mark Wahlberg. Me Time is de best bekeken film op Netflix van dit moment.

Films die massaal worden bekeken op Netflix zijn niet automatisch heel goede films. Althans, volgens recensenten. Zo scoort The Next 365 Days belabberd op filmrecensiewebsites als Rotten Tomatoes, IMDb en MetaCritic. Maar dat Poolse gedrocht kunnen we vergeten. Al scoort de nieuwe best bekeken film Me Time niet veel hoger. Komen we later op terug.

Me Time met Mark Wahlberg en Kevin Hart op Netflix

Me Time gaat over een toegewijde huisvader, die voor het eerst in jaren alleen thuis is. Samen met zijn losbandige oude vriend gaat hij op een wild verjaardagsavontuur. Die vader is Sonny Fisher, gespeeld door Kevin Hart. Die losbandige vriend is Huck Dembo, gespeeld door Mark Wahlberg.

Zoals je wellicht al doorhebt, is de best bekeken film van nu op Netflix een buddy-komedie met een niet al te verheffend plot. Hoeft ook niet altijd, in een komedie. Ook slechte komedies zijn soms geinig om te kijken. Om een beetje een indruk te krijgen van wat je kunt verwachten: Me Time is geregisseerd door John Hamburg. Hij is bekend van films als Meet The Parents, Zoolander, Meet the Fockers, Along Came Polly en Little Fockers. Allemaal vermakelijke films, maar hoe doet de regisseur het zonder Ben Stiller?

Best bekeken film, maar slechte recensies

Feit is dat de film met Mark Wahlberg en Kevin Hart in de hoofdrol een grote hit is. In zo’n beetje alle landen, inclusief Nederland, is Me Time de best bekeken film op Netflix. Het volledige overzicht bekijk je op filmdatawebsite Flixpatrol.

Maar dan de recensies. Op Rotten Tomatoes scoort de film met een 8% score erg laag onder recensenten en de publieksscore is met 42% ook niet om over naar huis te schrijven. “Me Time is een R-rated (16+, red.) komedie over ouderschap. Waarom hebben de meeste grappen het gevoel dat ze gericht zijn op 8-jarigen?”, schrijft Vincent Mancini van Uproxx. Op IMDb scoort de best bekeken Netflix-film van nu een 5 uit 10 en MetaCritic geeft een score van slechts 23%.

Wij skippen de nieuwe film met Mark Wahlberg en Kevin Hart even, maar mocht je zin hebben in onderbroekenlol: Me Time is nu te zien op Netflix.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.