Felix Decavel
Felix Decavel Games 19 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Mannen huilen om vrouwen in Ultimate Team EA FC 24

De jaarlijkse voetbaltraditie is nog niet eens teruggekeerd maar toch is er nu al hommeles in de virtuele kleedkamer. In het nieuwe EA FC 24 zullen mannen samen met vrouwen op het veld staan tijdens een potje Ultimate Team. En dat is niet naar iedereens zin. “Ga dan maar Kick-off mode spelen.”

Niet langer dezelfde naam, maar wel nog steeds een regelrechte kopie van de vorige FIFA. Of toch niet? Een van de minuscule veranderingen in het nieuwe EA FC 24 is namelijk de mogelijkheid om een Ultimate Team op te stellen met zowel mannen als vrouwen in de gelederen. “Niet realistisch.”

Controverse over Ultimate Team in EA FC 24

Of Ultimate Team dat überhaupt ooit was laten we in het midden. En hoewel we ervan zouden smullen, is een ploeg met Johan Cruyff en Kylian Mbappé op de flanken ook alleen maar mogelijk met behulp van een tijdmachine.

Naast de invoering van gemengde teams, krijgt EA FC 24 ook bakken kritiek van – mannelijke – fans die het niet eens zijn met de gelijke beoordelingen van spelers en speelsters. Velen vinden het bijvoorbeeld onlogisch dat Sam Kerr dezelfde hoge waardering krijgt als Kylian Mbappé, met beiden een rating van 91. Kerr is nota bene de enige vrouw ooit die de Golden Boot won in drie verschillende competities op drie verschillende continenten. We zeggen niet dat de twee spelers evenveel voetbalkunstjes in het arsenaal hebben, maar voor de – sowieso al onrealistische – spelervaring van Ultimate Team maakt het eigenlijk geen sikkepit uit.

fifa, ea fc 24, controverse, ultimate team, mannen, vrouwen
(Afbeelding: EA)

Hoe dan ook laat EA de controverse niet aan het voetbalhart komen. “Er zijn andere spelmodi, zoals Kick Off, waarin het meer gaat om club tegen club”, laat John Shepherd, executive producer van EA FC 24, weten aan IGN. “Maar Ultimate Team is voor ons een spelmodus waarin je een mix van spelers kunt hebben en het beste team kunt samenstellen. En we denken dat dat geweldig zal zijn voor het voetbal, voor onze fans én onze toekomstige fans.”

Wil je je goed voorbereiden op de nieuwe FIFA? Check dan de grappigste bugs en glitches van van de vorige editie.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.