Felix Decavel
Felix Decavel Games 28 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

FIFA 23 in 11 hilarische bugs en pijnlijke glitches

Oké, we hebben gelogen. Het zijn 12 bugs en glitches in FIFA 23. Maar de twaalfde man in voetbal is net zo belangrijk als de beste spelverdeler van het team. FIFA 23 is vanaf 30 september in Nederland te verkrijgen, maar Electronic Arts heeft er traditiegetrouw weer onbedoelde hilarische show van gemaakt. Glitch met ons mee.

Er zijn drie zekerheden in het leven: de dood, belastingen en bugs in FIFA. Bij Manners zijn we als het ware entomologen wat betreft bugs in videogames. Als bewijs voor onze eruditie hebben we dan ook een mooi lijstje samengesteld met twaalf prachtige specimens uit het binnenkort te verkrijgen FIFA 23. Chef’s Kiss. Maar eerst een amuse-bouche.

FIFA 23 eerder spelen? Verhuis naar Nieuw-Zeeland

Gamers die de Ultimate Edition hebben vooruitbesteld, kunnen al sinds gisteren de nieuwste editie van FIFA spelen. Maar enkele slimmeriken vonden dat niet vroeg genoeg.

Dit is een grapje uiteraard, maar volgens de Britse krant Daily Mail waren early bird FIFA-spelers erachter gekomen dat ze de game een dag eerder konden spelen door de tijdzone op hun console aan te passen naar bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, een magisch land waar ze 11 uur in de toekomst leven. Benieuwd of dit morgen op 29 september ook zal lukken voor de Standard Edition van FIFA 23. Ok’e, tijd voor het hoofdgerecht.

Hilarische bugs en glitches in FIFA 23

We bijten het spits af (nee, niet Luis Suarez) met een garantie op doelpunten (nee, niet Luis Suarez).

1. Vergeet Tinder, altijd scoren met deze glitch

Hopelijk word je na het bekijken van deze beelden nu niet die guy online die het voor ons allemaal verpest, maar als je verlegen zit om een doelpunt is dit een goeie go-to tactiek. Wat moet je doen? Gewoon een vroege voorzet geven met LB of L1 en daarna nog één keer passen. Letterlijk en figuurlijk een binnentikkertje. Of, voor de fijnproevers onder ons, een Inzaghi’tje.

2. Probeer het alleen niet te oefenen

Als je je voorzetten probeert te oefenen, houd dan wel rekening met een dementerend doelkader als extra uitdaging in FIFA 23.

3. Zo vrij als een muurtje

Hé ref, ben je blind of zo? Die krijgen wel heel veel vrijheid in het opzetten van hun muurtje.

4. Neymariaanse Schwalbe

En daar trapt de ref dan weer niet in? Wat een onzin.

5. UFC 23

Je wist waarschijnlijk al dat je in de NHL-games kon vechten, maar wat dacht je van een potje worstelen in FIFA 23? Dit zijn de bugs en glitches waar we van houden.

6. Neo uit The Matrix nu ook in FIFA 23

Dat zijn wel heel puike reflexen. Courtois de beste doelman in het spel? Dacht het niet.

7. It’s a-me, Mario!

Jammer dat EA geen basketbalgames meer maakt (maar niet heus). Dan zou de toevoeging van Super Mario aan het spel tenminste steek houden.

8. Shake it like a polaroid picture

Kalm aan Andre 3000.

9. Extra steun op het middenveld

De Manners-hoofdredacteur is zo’n vervelende doelman die ondanks beperkte voetbaltechnische vaardigheden toch het spel wil verdelen. Maar zóveel extra steun op het middenveld is nou ook weer niet nodig.

10. De ultieme Player-Manager

Hem een rol aanbieden als coach zal hij helaas nooit aanvaarden, maar misschien brengt deze bug uit FIFA 23 hem op andere gedachten.

11. Messi terug bij Barça

We betalen elk jaar voor wat in essentie een transferupdate vol bugs en glitches is, maar zelfs dat kunnen ze bij EA niet.

Beste 11 spelers FIFA 23

Ben je benieuwd wie de beste 11 spelers zijn van FIFA 23? Snuister dan eens door dit artikel heen. Al moet de lijst misschien aangepast worden aangezien Neo uit The Matrix nu ook een doelman in het spel is.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.