Felix Decavel
Felix Decavel Games 15 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

De top 11 beste spelers op FIFA 23 en België is de morele winnaar

De traditie waar we jaarlijks reikhalzend naar uitkijken is terug: de eerste FIFA 23-ratings zijn bekend gemaakt. Wie zijn de beste 11 spelers van de nieuwe editie die op 30 september uitkomt? Dat lees je hieronder.

Als we kijken naar welke spelers er bovenaan het lijstje pronken, kunnen we vaststellen dat er twee landen zijn die met vertrouwen naar het komende WK mogen afzakken: Frankrijk en en het kleine edoch dappere België. Beide landen hebben elk twee spelers in de top 11. Nederland moet het hebben van één speler: Virgil van Dijk, wiens seizoen nou niet bepaald van een leien dakje begonnen is.

De beste 11 spelers van FIFA 23

Om de spanning erin te houden, beginnen we onderaan met een ietwat verrassende naam.

11. Neymar (Paris Saint-Germain) – 89 OVR

Neymar, FIFA 23, beste spelers
Neymar da Silva Santos Júnior, alias Neymar (Afbeelding EA Sports)

De Braziliaanse sterspeler gaat in vergelijking met vorig jaar twee punten achteruit in FIFA 23. Zou het daardoor hommeles zijn in de PSG-kleedkamer?

10. Manuel Neuer (FC Bayern München) – 90 OVR

Neuer, FIFA 23, beste spelers
Manuel Neuer (Afbeelding: EA Sports)

De Duitse sluitpost werd jarenlang beschouwd als de beste keeper ter wereld, maar moet nu toch een collega uit België voorlaten. Net als vorig jaar heeft Neuer een mooie rating van 90 in FIFA 23.

9. Thibaut Courtois (Real Madrid) – 90 OVR

Courtois, FIFA 23, beste spelers
Thibaut Courtois (Afbeelding: EA Sports)

Na zijn record aantal saves in de Champions League finale, mag de Belg zich terecht de beste doelman ter wereld noemen. Hij passeert hiermee Neuer en gaat er in vergelijking met de vorige editie 1 punt op vooruit.

8. Cristiano Ronaldo (Manchester United) – 90 OVR

Ronaldo, FIFA 23, beste spelers
Cristiano Ronaldo (Afbeelding: EA Sports)

De laagste rating voor Ronaldo sinds FIFA 11 toen hij een 89 kreeg. Met een score van 81 is vooral zijn snelheid niet meer wat het ooit geweest is. Gaat 1 punt achteruit ten opzichte van FIFA 22.

7. Virgil van Dijk (Liverpool FC) – 90 OVR

Virgil van Dijk, FIFA 23, beste spelers
Virgil van Dijk (Afbeelding: EA Sports)

De beste verdediger in FIFA 23 en de enige met een score van 90. Waar zijn de Nesta’s en Cannavaro’s van de wereld toch gebleven?

6. Mohamed Salah (Liverpool FC) – 90 OVR

Salah, FIFA 23, beste spelers
Mohamed Salah (Afbeelding: EA Sports)

De tweede maar zeker niet de minste Liverpudlian op de lijst. De Egyptische baltovenaar krijgt een upgrade van 1 punt en mag zich lid noemen van de exclusieve 90 overall club.

5. Lionel Messi (Paris Saint-Germain) – 91 OVR

Lionel Messi, FIFA 23, beste spelers
Lionel Messi (Afbeelding: EA Sports)

Bestaan er nog superlatieven om de beste aller tijden te beschrijven? De ‘vlo’ wordt wel terecht bestraft voor zijn matige seizoen vorig jaar: min twee.

4. Kevin De Bruyne (Manchester City) – 91 OVR

Kevin De Bruyne, FIFA 23, beste spelers
Kevin De Bruyne (Afbeelding: EA Sports)

De grote Belgische hoop nu Eden Hazard langzaam aan het wegdeemsteren is bij Real Madrid. De tandem met Haaland bij City is nu al must-watch tv. 91 punten in FIFA 23.

3. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) – 91 OVR

Kylian Mbappé, FIFA 23, beste spelers
Kylian Mbappé (Afbeelding: EA Sports)

De bronzen medaille gaat naar Kylian Mbappé. Nog steeds maar 23 jaar oud en toch al zoveel zilverwerk gewonnen. Nu de Champions League nog.

2. Robert Lewandowski (FC Barcelona) – 91 OVR

Robert Lewandowski, FIFA 23, beste spelers
Robert Lewandowski (Afbeelding: EA Sports)

Deze Poolse doelpuntenmachine scoorde ooit vijf goals in negen minuten of wat dacht je van zijn vijf goals tegen Real Madrid in de Champions League? Al een tijdje geleden intussen maar nog lang niet versleten. Gaat wel 1 punt achteruit in vergelijking met FIFA 22.

1. Karim Benzema (Real Madrid) – 91 OVR

Karim Benzema, FIFA 23, beste spelers
Karim Benzema (Afbeelding: EA Sports)

De beste speler ter wereld volgens EA Sports, tevens met een rating van 91 in FIFA 23. Na het vertrek van Ronaldo ontbolsterde de Franse spits helemaal en is hij niet meer weg te denken uit de basiself van zowel Real Madrid als het Franse nationale elftal. Zal menig verdediging geselen op het WK. De Ligt en van Dijk zijn gewaarschuwd.

Zelf de beste spelers van FIFA bepalen?

Ben je het niet eens met de ratings van FIFA 23? Dan heb je misschien de kans om er zelf wat aan te doen. Hoe de ratings precies tot stand komen, is nooit helemaal duidelijk gemaakt door EA en zorgt elk jaar voor controverse, onder zowel voetballers zelf als fans van de game.

Lukaku, twitter
Romelu is er helemaal klaar mee (Afbeelding: Twitter)

Een van de manieren die EA gebruikt om de ratings van de beste spelers te bepalen, is door naar de fans zelf te luisteren. Vind je dat speler A of speler B een betere balcontrole verdient? Viert jouw favoriete speler zijn goals op een andere manier dan in het spel? Door je hier aan te melden, biedt Electronic Arts je de kans om je voetbalkennis tentoon te spreiden en wie weet is er dan meer dan één Nederlander te vinden in de top 11 van beste spelers in FIFA. Nou ja, niet FIFA, maar EA Sports FC. Eén pot nat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.