Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 12 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

De spotgoedkope ANC-koptelefoon van Lidl en wat je ervoor krijgt

Er was een tijd, nog niet zo lang geleden, dat een koptelefoon met active noise cancelling (ANC) iets voor de elite was. Nu zijn de apparaten gelukkig betaalbaar, met de Silvercrest van Lidl als nieuw toppunt.

Wij houden van veel te dure A-kwaliteit, zoals deze REAL BLUE PRO van Teufal. Maar vooral als we eentje toegestuurd krijgen voor een review. Moeten we zelf eentje kopen, dan zijn we ineens weer die zuinige Nederlander en lopen we al snel te graaien in de digitale schappen van Lidl of andere budgetwinkels.

Koptelefoon met active noise cancelling

Verwacht met dit betaalbare apparaat geen geluid van JBL of design van Sennheiser. Deze Silvercrest van Lidl is een no-nonsense ANC-koptelefoon, waarbij alles zo minimalistisch mogelijk is gemaakt om de verkoopprijs zo laag mogelijk te houden.

goedkope koptelefoon active noise cancelling lidl anc
(Afbeelding: Silvercrest)

Maar de specificaties liegen er niet om. De koptelefoon heeft op papier een accuduur van 16 uren en de accu is in 2 uren volledig opgeladen. Na 15 minuten laden kun je vanaf een lege accu 3,5 uren vooruit. Verder beschikt deze Silvercrest over active noise cancelling en NFC-koppeling. Ook werkt het apparaat op spraakbesturing en is het in te klappen tot een compact pakketje.

Nu met korting bij Lidl

De koptelefoon met noise cancelling stond aanvankelijk te koop voor 39,99 euro, maar nu krijg je 25% korting en blijft er 29,99 euro over. Een zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding. Check ook deze nieuwe en iets modernere variant voor 39,99 euro.

Ons oordeel

Zelf hebben we deze koptelefoon met active noise cancelling gekocht voor de wat avontuurlijkere tripjes, waarbij kwijtraken of beschadiging op de loer ligt. Zo sparen we onze wat duurdere JBL. Kort gezegd zijn we tevreden met deze aankoop als back-up.

goedkope koptelefoon active noise cancelling lidl anc korting
(Afbeelding: Silvercrest)

Voor deze Lidl-prijs heb je aardig geluid, al zal de audiofiel ons nu boos aankijken. De ANC werkt naar behoren en de accu gaat opvallend lang mee. Het materiaal voelt niet premium aan en soms reageert de koptelefoon wat traag, bijvoorbeeld als je jouw telefoon opneemt of naar een ander nummer wil swipen. Maar dat is allemaal ingecalculeerd met deze prijs in het achterhoofd.

Reviews

Gemiddeld krijgt deze koptelefoon bij Lidl 3,9 sterren in de reviews. Er zijn drie reviews met 5 sterren, één met 4 sterren, twee met 3 sterren en één met 2 sterren. De prijs-kwaliteitsverhouding van dit ANC-apparaat wordt geroemd, het grote ontwerp en het ontbreken van diepte en dynamiek in muziek zijn kritiekpunten. Oordeel vooral zelf.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.