Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Gadgets 4 jul 2023
Leestijd: 4 minuten

Deze stijlvolle koptelefoon verschijnt vandaag en wij testten hem

Vroeger was de enige vereiste van je koptelefoon dat hij je muziek doorzette naar je oren. Tegenwoordig zijn er zoveel meer functionaliteiten. De allernieuwste Teufel REAL BLUE Pro belooft het beste van het beste te bieden. Vandaag komt hij uit en Manners testte hem de afgelopen weken alvast voor jou.

Persoonlijk vind ik het belangrijk dat mijn koptelefoon geweldig geluid produceert, waardoor je echt het gevoel hebt dat je helemaal in de muziek zit. Ook wil ik ANC, draadloos, lange batterijduur, stevigheid, draagcomfort, mooi design en een intuïtieve bediening. Uiteraard moet alles goed en stabiel functioneren, je moet op de koptelefoon kunnen vertrouwen en niet hoeven lopen schipperen om hem goed te laten werken. De Teufel REAL BLUE Pro belooft dit alles (en meer) makkelijk aan te kunnen, dus ik ben benieuwd.

Smaakvol design

Door de jaren heen heb ik al vele Teufel-modellen getest, dus ik weet wel zo’n beetje wat ik mag verwachten van een product met Teufel-dna. In eerste instantie heb ik een testmodel mogen testen dat nog niet alle functionaliteiten van het eindproduct bezat. Daarna heb ik die omgeruild voor een finaal product.

Deze indrukwekkende koptelefoon verschijnt vandaag en wij testten hem
(Afbeelding: Teufel)

Dan de test. Het eerste dat me opvalt aan het eindmodel, is het smaakvolle design. Naar mijn mening is dit de mooiste around-ear koptelefoon die Teufel ooit heeft gemaakt. Het product dat ik testte is uitgevoerd in een combinatie van zwart leer, kunststof en metaal met koperkleurige accenten. Het product is ook beschikbaar in zilvergrijs. Smaak is persoonlijk, maar niemand zal kunnen ontkennen dat deze koptelefoon er cool uitziet.

Persoonlijk houd ik erg van deze combinatie, het heeft iets chics en stoers en straalt kwaliteit uit. De bedieningsknoppen en poorten zijn mooi afgewerkt; minimalistisch maar wel fraai. De oorschelpen bieden veel draagcomfort en gaan door je lichaamswarmte aangenaam naar je oren staan. Het product voelt stevig aan en kan handig worden opgevouwen en opgeborgen in de meegeleverde travel case, waardoor hij veel langer mee zal gaan.

 

(Afbeelding: Teufel)

De REAL BLUE Pro zit zeer goed in elkaar. Bijna alle instellingen zijn rechtstreeks te bedienen op de koptelefoon zelf. Een aantal andere gaan via de Teufel Headphones App. Deze app is vandaag met een update gekomen en ik heb dit meteen getest.Ten eerste de Dynamore-stand. Ik switch eenvoudig naar de ‘brede’ stand, waardoor je een breder stereopanorama krijgt. Een duidelijk verschil, wat ik al kende van de speakers maar nu voor het eerst ervaar in een koptelefoon. Voor mij zeker van toegevoegde waarde!

Ook de equilizer geluidsinstellingen alsmede ANC zijn eenvoudig in te stellen in deze app. Daarnaast kun je een test (Mimi) doen waarmee je het geluid nog meer kan personaliseren een aanpassen aan de vereisten voor jouw gehoor. Heel prettig als je (beperkte) gehoorklachten hebt.

Totale immersie met de Teufel Real Blue Pro

De belangrijkste functionaliteiten functioneren naar behoren. De batterijduur is meer dan 44 uur. Perfect voor lange reizen. De ANC biedt drie niveaus en een transparantiemodus. Het is eindelijk eens makkelijk switchen tussen de verschillende niveaus via een simpele klik met je duim. Twijfel je welk niveau je hebt gekozen, check dan de kleur van het ledje. De ANC presteert indrukwekkend.

Deze indrukwekkende koptelefoon verschijnt vandaag en wij testten hem
De active noise cancelling is simpel te bedienen (Afbeelding: Teufel)

Veel koptelefoons die ik getest heb (ook van andere merken) bieden slechts gedeeltelijke noise cancelling of semi-actieve, maar als ik deze op nivootje drie zet, baad ik in een weldadige rust, zelfs als mijn kinderen gillen en de koffie gemalen wordt. De draadloze connectiviteit is stabiel en reikt ver, heel ver. De zijkant van de oren kunnen gebruikt worden als touchpad (die goed reageert) maar het leeuwendeel van de bediening wordt gedaan via het inmiddels vertrouwde Teufel-joystickje op het rechteroor. Werkt goed en intuïtief.

Dan het geluid, want daar waren we het meest benieuwd naar. Zoals wel vaker blinkt Teufel uit in de baskwaliteit. Ik test verschillende muziekstijlen, van klassiek, jazz en blues tot deep house en metal. Ook probeer ik een aantal 8D-tracks. Ik weet het, 8D is een gimmick, maar dit nummer geeft wel een prachtig beeld van het bereik van je koptelefoon. Ik vergeleek deze track bovendien met een aantal andere koptelefoons die ik nog had liggen en kreeg een substantieel andere ervaring.

Deze indrukwekkende koptelefoon verschijnt vandaag en wij testten hem
Droom weg dankzij een geweldige muziekervaring (Afbeelding: Teufel)

Hoe hoger de kwaliteit van de muziek, hoe meer ik uit deze koptelefoon haal en hoe meer hij het verschil maakt. De geluidservaring bij dergelijke muziekstukken? Totale immersie. Daarmee bedoel ik een gebalanceerde geluidsweergave met heldere hoge tonen en een diepe, krachtige bas die je je een doet voelen met de muziek. En dat is belangrijk voor deze geregeld overprikkelde vader ;-).

De REAL BLUE PRO is per direct verkrijgbaar voor een prijs van 349,99 euro via www.teufelaudio.nl.

 

Check ook onze review over de nieuwste JBL-koptelefoon.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.