Felix Decavel
Felix Decavel Review 25 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Review: de beste noise-cancelling koptelefoon van JBL ooit

Meer dan een week lang liepen, fietsten en dansten we rond met de nieuwe koptelefoon van JBL om onze oren. En nog steeds hebben we geen idee wanneer de batterij eindelijk leeg gaat. Of, wat onze collega’s doorheen de noise-cancelling aan het raaskallen waren. Maar welke positieve noten klinken er nog uit de Tour ONE M2?

Bij reviews zijn we altijd neutraal en onpartijdig. Zowel pro’s als contra’s moeten de revue passeren. En als het slecht is, benadrukken we dat ook. Maar om doodeerlijk te zijn: het was aartsmoeilijk om de Tour ONE M2 te bekritiseren zonder te vervallen in muggenzifterij.

Volume, toon en bas

Hoewel het volume naar onze mening nog een tikkeltje opgevoerd mag worden, is de klank uit de koptelefoon van JBL niets meer of minder dan een muzikaal wonder. Grijsgedraaide platen klonken opnieuw als vers gedrukt vinyl.

Elke noot kietelde even zuiver het trommelvlies; zij het tropische reggae ter ere van de rellen in Parijs, klappertandende gitaarsolo’s of snoeiharde house. It’s the shit baby. Kon het maar harder, al hebben onwijs luide clubavonden en festivals daar vast iets mee te maken.

Noise-cancelling

En het voordeel van de Tour ONE M2 met al deze muzikale weelde? De beste noise-cancelling die onze oren ooit van praatzieke collega’s en voorbijrazende treinen heeft beschermd. Met een gebruiksvriendelijke druk op de knop, sluit je je moeiteloos af voor de toondove wereld. Bovendien past de JBL-koptelefoon zich aan de omgeving aan dankzij de True Adaptive-technologie. Geen vleugje wind die je oren bereikt. Ook op de fiets niet.

Indien het volume hoog genoeg staat echter, heb je de technologie niet eens nodig. Anderzijds merkten we na een week wel dat het ANC-knopje niet altijd even snel meer reageert, wat best vervelend kan zijn tijdens het fietsen wanneer je het verkeer toch af en toe wenst te horen. Al was dit eerder uitzondering dan regel.

Welke batterij?

Uit eigen ervaring weten we nog steeds niet hoelang de batterij het volhoudt. Nochtans beloven we de koptelefoon zo goed als een week lang onophoudelijk op ons hoofd te hebben gedragen. Maar volgens de productbeschrijving gaat de batterij van de JBL-koptelefoon zo’n 30 uur mee met noise-cancelling aan.

Zonder ANC geactiveerd, krijg je 50 uur lang muziek in de oren gepompt. En als de batterij toch leeg blijkt, dan laad je de Tour ONE M2 al in 10 minuten op om de volgende 5 uur alweer te kunnen genieten.

Gebruiksvriendelijkheid

In principe hoef je het apparaat waarmee je muziek afspeelt niet eens aan te raken. Of het nou je smarthpone of een speaker is: met de handige knoppen op de Tour ONE M2 pas je het volume aan, verbind je een telefoon, activeer je ANC en druk je op pauze.

Al is dat niet eens nodig, aangezien muziek automatisch stopt wanneer je de JBL afneemt. De bluetooth-verbinding met zowel een iPhone als een HP-laptop verliep ook telkens vlekkeloos, nogal een verbeterpunt bij veel andere exemplaren. En niet onbelangrijk: ook na een paar uurtjes blijft de koptelefoon comfortabel aanvoelen.

Hier koop je de koptelefoon van JBL

Momenteel kun je de Tour ONE M2 in twee kleuren aanschaffen: klassiek zwart of champagnegrijs. Beide kleuren zijn aan dezelfde prijs verkrijgbaar.

Op de webshop van JBL betaal je 297,99 euro voor wat misschien wel de beste noise-cancelling koptelefoon van het merk ooit is.

Plus- en minpunten van de Tour ONE M2

Tour ONE M2

JBL

9 Score

Pluspunten

  • Beste noise-cancelling ooit
  • Waanzinnig zuivere klank
  • Batterij gaat eeuwig mee
  • Onwijs gebruiksvriendelijk
  • Comfortabel

Minpunten

  • Volume mag hoger
  • ANC-knopje reageert niet altijd even snel

Meer dan een week lang liepen, fietsten en dansten we rond met de nieuwe koptelefoon van JBL om onze oren. En slechts twee echte verbeterpuntjes konden we er al muggenziftend uithalen: het volume mag ietsjes opgevoerd worden en het ANC-knopje sputtert af en toe eens tegen. Afgezien daarvan, hebben we enkel lovende woorden over voor de Tour ONE M2. Een gebruiksvriendelijke, comfortabele en toonzuivere aanrader die eeuwig lang meegaat.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.