Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 30 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel modale salarissen kan de rijkste man ter wereld betalen

De rellen in Frankrijk verspreiden zich als een lopend vuurtje. Wie er zeker geen brand aan het stichten is? Bernard Arnault. Hoeveel modale salarissen zou de rijkste man van Frankrijk en de wereld eigenlijk kunnen betalen?

Elon Musk en Bernard Arnault spelen wel vaker haasje over. Hoewel de baas van Twitter momenteel de real-time bovenhand heeft, voert de Franse cosmeticakoning de jaarlijkse miljardairslijst van Forbes aan. En daarom gaan we komende maand op zijn kosten op vakantie. Al laten we Frankrijk en Parijs waarschijnlijk zo snel mogelijk in de achteruitkijkspiegel.

Iemand nog een spotgoedkope racefiets van Lidl nodig trouwens? Perfect om uit een peloton relschoppers te demarreren tijdens de aankomende Tour de France.

Zoveel salarissen kan Bernard Arnault betalen

Dankzij een mode-emporium dat zich uitstrekt over onder andere Louis Vuitton, Dior en Tiffany&Co schaarde Bernard Arnault zich bij de mondiale financiële elite. De CEO van LVMH heeft volgens Forbes een vermogen van 211 miljard dollar, ofwel 194,66 miljard euro. En aangezien 5 miljard voor deze man kleingeld is, ronden we dat getal voor een eenvoudige wiskundige oefening naar boven af.

Stel dat de Fransman plots een boeddhistische inkeer kent en zijn fortuin besluit af te staan; hoeveel modale salarissen zou Bernard Arnault dan kunnen voorschieten?

In dit artikel kon je lezen dat het modale inkomen in Nederland 3.086 euro per maand bedraagt. Dat betekent dat de rijkste man ter wereld 64.808.814 maandsalarissen zou kunnen betalen. Het totale inwonersaantal in Frankrijk? Goed dat je het vraagt.

Momenteel lopen er 65.703.834 Fransen rond in de wereld. Met andere woorden zou Bernard Arnault de rellen in Frankrijk misschien in zijn eentje kunnen blussen. Maar rijk word je niet door vrijgevig te zijn.

Ontdek ook hoeveel modale inkomens de rijkste persoon van Nederland zou kunnen betalen. Alle rondjes in de kroeg komen sowieso al op haar naam. Of word zelf miljonair met statiegeld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.