Michiel Hekkens
Michiel Hekkens Hebbedingen 11 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Review: opblaasbaar bad van €169 scheelt renovatie in badkamer

Als fervent badderaar kwam ondergetekende in de ongelukkige woonsituatie terecht van een badkamer zonder bad. Ik kocht een duur opblaasbad bij Bol.com om de sanitaire leemte te dichten. Of met de Tubble de gat in mijn levensvreugde ook opgevuld was, lees je in deze onafhankelijke review.

Steeds meer badkamers zijn tegenwoordig hun naam onwaardig, aangezien je er louter kunt douchen. Maar om de door de vorige bewoners gerenoveerde badkamer opnieuw te renoveren, zodat er weer een bad in kon, ging mij te ver. Ik kocht een opblaasbad van een hippe Amsterdamse fabrikant op Bol.

Opblaasbare badkuip Tubble in de badkamer

Het bad van de Nederlandse fabrikant Tubble kost 169 euro en is daarmee best prijzig voor een opblaasbad. Wel is het een stuk luxueuzer en steviger dan zo’n prul van de Kruidvat die je voor de kinderen in de tuin gooit.

(Afbeelding: Tubble)

De Tubble wordt geleverd met elektrische pomp, waardoor je hem in een mum van tijd in operatieve staat in je badkamer hebt staan. De afmetingen zijn 156 centimeter in de lengte, 82 centimeter in de breedte en 52 centimeter in de hoogte. Zelf ben ik 1,90 meter lang en dat past prima. Het bad zelf past in het huis van ondergetekende precies achter de glazen wand van de inloopdouche. Als ik klaar ben, zet ik hem rechtop tegen de muur. Niet het allerfraaiste gezicht, maar gelukkig is het qua design een hip ding.

Het comfort van een opblaasbaar bad

Nu het belangrijkste aspect voor iedere badderaar. Hoe is het ligcomfort? Normaliter hou ik niet van een bad met een steil oplopende wand, aangezien ik daar pijn van aan mijn nek krijg als ik helemaal naar beneden zak, en pijn aan mijn rug als ik met mijn schouders tegen de badrand aanhang.

De Tubble heeft ook een steil oplopende wand, maar je hangt lekkerder tegen een met lucht gevulde PVC-wand aan dan tegen een keihard acrylbad. Ook kun je hem harder of juist zachter oppompen naar gelang je voorkeur. Het kan niet tippen aan het bad in mijn ouderlijk huis in de nineties, ook acryl maar met precies de juiste hellingsgraad voor optimaal ligcomfort. Nochtans is het prima toeven in de Tubble en kun je zowel rechtop als liggend prima relaxen. Al met al een redelijk bevredigende optie voor fervent badderaars die hun levens in badloze badkamers moeten doorbrengen.

Leer koud douchen in vijf stappen

Het tegenovergestelde van een warm bad is een koude douche. Wie nog goedkoper schoon wil worden als in een opblaasbaar bad, doorloopt dit stappenplan.

Opblaasbaar bad voor in de badkamer

Tubble

7 Score

Pluspunten

  • Zitcomfort
  • Compact
  • Steviger dan soortgenoten

Minpunten

  • Best prijzig

Als fervent badderaar kwam ondergetekende in de ongelukkige woonsituatie terecht van een badkamer zonder bad. Ik kocht een duur opblaasbad bij Bol.com om het gat in mijn badkamer te dichten. Of met de Tubble de leemte in mijn levensvreugde ook opgevuld was, lees je in deze onafhankelijke review.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.