Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 12 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Duitse gangsterserie is de grote Netflix-hit van nu in Nederland

Niet de veredelde Game of Thrones-reünie 3 Body Problem, maar Crooks is de nummer 1-hit op Netflix in Nederland. Geen serie wordt op dit moment meer bekeken.

Door de jaren heen zijn er best wat goede Duitse series op Netflix verschenen. Dark, Unorthodox en Liebes Kind waren kwalitatief erg goed. How to Sell Drugs Online (Fast) was zwartkomische coming-of-age. En dan misten we nog makkelijk vermaak waarbij je niet hoeft na te denken. Welnu, hier is Crooks.

Duitse serie Crooks op Netflix

Het plot in de serie Crooks is ietwat surrealistisch, maar wat doet dat ertoe? Een kostbare munt brengt rivaliserende bendes in Europa met elkaar in conflict, waardoor een gepensioneerde kluiskraker moet samenwerken met een gangster voor een laatste overval.

Wat begon als een snelle overval, ontaardt echter in een race door Europa om een onbetaalbare schat in handen te krijgen. Marseille, Wenen, Berlijn, je wordt er allemaal langs gevoerd in deze in Nederland populaire Netflix-serie.

Makkelijk vermaak scoort in Nederland

Volgens data van Flixpatrol is Crooks al dagenlang de meest gestreamde serie op Netflix in Nederland. 3 Body Problem en Parasyte, niet de kleinste producties, leggen het af tegen deze Duitse Original. Wereldwijd staat de serie op plek 2 in de top 10.

Duitse gangsterserie Crooks is de grote Netflix-hit van nu in Nederland
(Afbeelding: Netflix)

Maar daarmee is ook het meeste wel gezegd. Verwacht niet het Duitse equivalent van Guy Ritchies The Gentleman. Gewoon een gangsterserie met veel actie en zonder al te veel diepgang, maar met kleurrijke personages die allen een totaal verschillende achtergrond hebben. De Duitse taal is wel eens leuk ter afwisseling. Crooks is een Netflix-snack die je opeet als een kaasbroodje bij de Albert-Heijn, maar het is zeker geen currywurst mit pommes.

Oordeel vooral zelf: Crooks is in Nederland nu te streamen op Netflix. Check in een eerder artikel alle nieuwe films en series die in april 2024 op de streamingdienst zijn verschenen of nog uitkomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.