Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 14 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO houdt uitverkoop: 5 iconische 18+ sets met forse korting

LEGO heeft de opruimkriebels en houdt een grote uitverkoop. We tippen je vijf iconische bouwsets voor volwassenen met forse korting.

In de afgelopen jaren is de populariteit van LEGO onder volwassenen enorm toegenomen. Een generatie die er vroeger mee speelde, zwelgt inmiddels in nostalgie en geeft grof geld uit voor sets in de categorie 18+. De pandemie, een periode waarin mensen tijd te veel hadden, en televisieprogramma’s als LEGO Masters hebben de populariteit nog eens een extra boost gegeven.

LEGO-sets met korting in de uitverkoop

Wel wordt LEGO zo langzamerhand een hobby voor de elite, getuige de hoge prijzen voor bouwsets. Maar daarentegen houdt de Deense speelgoedfabrikant ook met enige regelmaat uitverkoop. In de zomer van 2023 heb je korting op de onderstaande sets voor volwassenen.

Atari 2600

Voor de Nintendo-generatie was er de Atari-generatie. Deze bestaat uit de eerste jongeren die opgroeiden met een spelcomputer. En wat voor een. Een dergelijk design zien we tegenwoordig helaas niet meer terug. Je kunt de Atari 2600 nabouwen met LEGO en je krijgt 30% korting op de bouwset in de nieuwe uitverkoop. Nu te koop voor 167,99 euro. Check ook deze bouwsets voor gamers met gevoel voor nostalgie.

lego, atari 2600, bouwsets met korting in de uitverkoop
Atari 2600 (Afbeelding: LEGO)

Borstbeeld van Black Panther

LEGO heeft verschillende borstbeelden uit de universa van Star Wars en Marvel uitgegeven. Uitdagende sets en bovendien een verrijking voor je interieur. Op Black Panther krijg je nu 20% korting, waardoor je in plaats van 349,99 euro nog ‘maar’ 279,99 euro betaalt.

lego, uitverkoop, black panther, sets, bouwsets met korting
Black Panther (Afbeelding: LEGO)

Optimus Prime

Als kind van de jaren 80 waren de robotpoppen van de Transformers revolutionair, nu kan diezelfde generatie opperrobot Optimus Prime nabouwen met deze LEGO-set voor volwassenen. Je kunt er zowel een vrachtwagen als robot mee bouwen. Je krijgt 30% korting, waardoor je de set nu koopt voor 125,99 euro. Ook weer een verrijking voor je interieur.

optimus prime, lego, bouwset, uitverkoop, korting
Optimus Prime (Afbeelding: LEGO)

Chevrolet Camaro Z28

Voor de petrolheads een woeste Chevrolet Camaro Z28, die je op verschillende manieren kunt bouwen. Na de 30% korting in de uitverkoop betaal je nu 118,99 euro.

Chevrolet Camaro Z28
Chevrolet Camaro Z28 (Afbeelding: LEGO)

De machtige Bowser

Ook deze LEGO-set van Bowser valt in de categorie 18+. Een must-have voor een generatie gamers die net iets jonger is dan de Atari-generatie. Nu afgeprijsd van 269,99 euro naar 215,99 euro.

bowser, nintendo, lego, korting, uitverkoop, sets
Bowser (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.