Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 14 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

LEGO’s nieuwe Technic Ferrari Daytona SP3 is een parel vol verrassingen

LEGO heeft zichzelf opnieuw overtroffen als het om schaalmodellen van auto’s gaat. Dit keer in samenwerking met Ferrari. Maak kennis met de LEGO Technic Ferrari Daytona SP3.

Door de grote tekorten in de auto-industrie is je droomauto verder buiten handbereik dan ooit tevoren. Met name het hardnekkige chiptekort zorgt ervoor dat fabrikanten nog altijd niet genoeg auto’s van de lopende band kunnen laten rollen. Nieuwe modellen worden uitgesteld en plannen geschrapt.

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3

Gelukkig heeft niet elke auto een chip nodig. Althans, mits je het niet erg vindt als je technisch gezien niet zelf achter het stuur kan gaan kruipen. Dan hebben we het namelijk over LEGO’s excellente Technic-schaalmodellen uit de Ultimate Car Concept-serie.

Ook aan de prijzige kant, maar niet zo duur als het echte werk. De Deense speelgoedfabrikant heeft een nieuw pareltje uitgebracht: de LEGO Technic Ferrari Daytona SP3.

Technisch hoogstandje

Een Ferrari onder de 500 euro, dat klinkt als pure fictie. Maar als je genoegen neemt met een miniatuurversie, dan krijg je alsnog een technisch hoogstandje vol authentieke features.

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3: een parel vol verrassingen
🏎 (Afbeelding: LEGO)

De Ferrari Daytona is namelijk zonder twijfel het meest indrukwekkende model in de serie tot nu toe. En dat zegt wat: LEGO heeft ondertussen al met Porsche, Bugatti en Lamborghini een supercar uitgebracht.

3778 steentjes

Ongeveer elke twee jaar komt er een nieuw model uit, en dit keer is het dus de beurt aan Ferrari. De set bestaat uit 3778 steentjes. Daarmee bouw je de Ferrari Daytona SP3 op een schaal van 1:8 na.

De LEGO-set heeft zelfs een werkende sequentiële versnellingsbak met acht versnellingen en bevat een schakelflipper voor de echte raceliefhebber. Daarmee gaat het hebbeding de LEGO Technic Lamborghini Sian achterna, zijn voorganger. Bewegende zuigers en realistisch zilvergelakte velgen maken het plaatje af.

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3: een parel vol verrassingen
🏎

“Dit model is een bewijs van het streven naar uitmuntendheid dat de kern vormt van het Ferrari- en LEGO Group-ethos”, aldus LEGO Group-CEO Niels B. Christiansen in. “Geen detail is over het hoofd gezien in het ontwerp en als iemand met een technische achtergrond, sta ik versteld van de aandacht voor detail en precisie van het model op zo’n kleine schaal.”

Verrassing onder de motorkap

Een mooi verkooppraatje, maar als liefhebber kun je bijna niet anders dan de CEO gelijk geven. Net als de originele supercar wordt het Ferrari-model ook geleverd met vlinderdeuren die open kunnen. Onder de motorkap zit zelfs een verrassing verstopt voor fans. Daaronder vind je namelijk een uniek serienummer dat speciale online content ontgrendelt.

De Ferrari Daytona SP3 is iets groter dan de vorige modellen uit de Ultimate Car Concept-serie. De auto is bijna 14 centimeter hoog, 60 centimeter lang en 24 centimeter breed.

Koffietafelboek

Echte diehard fans kunnen zelfs nog verder gaan. Ferrari en LEGO hebben namelijk ook een exclusief koffietafelboek ontworpen, waarin je het ontwerpproces van dit schaalmodel in detail kunt bewonderen, inclusief interviews met de ontwerpers.

LEGO Technic Ferrari Daytona SP3: een parel vol verrassingen
🏎 (Afbeelding: LEGO)

Zowel aan de kant van LEGO als aan de kant van Ferrari zelf. Zorg echter dat je er snel bij bent: er worden slechts 5000 exemplaren gemaakt.

Prijskaartje

Allemaal leuk en aardig, maar nu komen we aan bij het vervelende deel van dit verhaal. Want LEGO Technic-auto’s zijn allesbehalve goedkoop. Dat geldt ook voor de Ferrari Daytona SP3. Het model kost in Nederland 399,99 euro en is vanaf nu te bestellen.

Bol.com LEGO CRazy week aanbiedingen deals LEGO Technic Ferrari Daytona SP3: een parel vol verrassingen
🏎 (Afbeelding: LEGO)

Vind je dat toch net iets te gortig? Dan kun je het houden bij de onderstaande video, waarin de ontwerpers hun creatie toelichten.

🔥Check ook ons lijstje met de beste (goedkopere) LEGO-auto’s van de afgelopen jaren

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.