Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

David Beckham volgt Pelé met Netflix Original-documentaire

David Beckham mag nog niet eens ruiken aan de voetstappen van de Braziliaanse legende Pelé. Maar op Netflix stapt hij er toch brutaal in. Er komt een documentaire over de Engelse voetballer.

Toegegeven: David Beckham is ook een voetballegende. Vooral in zijn tijd bij Manchester United was hij ongekend goed en werd hij geroemd om zijn prachtige trap. Maar buiten de lijnen ontpopte hij zich tot een nog veel groter fenomeen.

Netflix Original-documentaire over David Beckham

Zo kreeg hij een relatie met Victoria van de Spice Girls, was de voetballer gedurende en na zijn carrière te zien in verschillende modecampagnes en had hij iedere maand een ander kapsel. Jarenlang waren David Beckham en zijn vrouw Victoria het meest gefotografeerde koppel in Groot-Brittannië. In hun gloriejaren waren ze voor de roddelpers interessanter dan de koninklijke familie.

david beckham, victoria beckham, 1999, netflix documentaire
David en Victoria Beckham in 1999 (Afbeelding: Getty)

Tegenwoordig is David Beckham in onze achting wat gedaald, omdat hij een van die oud-voetballers is die zijn ziel heeft verkocht aan Qatar. Verder runt hij nu de Amerikaanse voetbalclub Inter Miami en beweegt hij zich zelfs in de metaverse. Genoeg stof voor een documentaire op Netflix.

Van Manchester United tot PSG

Oh ja, dan is er ook nog zijn voetbalcarrière, die natuurlijk centraal staat in de Netflix-documentaire. In 1995 maakte David Beckham zijn Premier League-debuut bij Manchester United, waar hij vervolgens zes keer de landstitel won. Hij maakte onderdeel uit van een legendarische lichting, die in 1999 de Champions League won na een krankzinnige ontsnapping tegen Bayern München.

In 2003 verliet David Beckham Manchester United en werd hij een galactico in het shirt van Real Madrid. Samen met onder anderen Ronaldo, Zidane en Figo speelde hij in een van de grootste sterrenensembles ooit. Later in zijn carrière speelde hij nog voor LA Galaxy, AC Milan en Paris Saint-Germain. En dan waren er de drama’s tijdens EK’s en WK’s met Engeland. Stiekem kijken we toch wel uit naar zijn documentaire op Netflix. Hopelijk met veel beelden uit zijn jeugd, de gouden jaren 90 en de vroege zeroes. Een releasedatum is nog niet bekend.

PELÉ

Een Netflix Original-documentaire die je nu al een tijdje kunt streamen is PELÉ. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.