Noah Korevaar
Noah Korevaar LEGO 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

LEGO helpt je interieur naar de maan met toffe nieuwe set

Kan je interieur wel een kleurrijke oppepper gebruiken én ben je LEGO-fan? Tales of the Space Age schiet je in mei te hulp.

Afgelopen woensdag was het 62 jaar geleden dat de eerste mens de ruimte in ging, en 42 jaar geleden dat de eerste spaceshuttle gelanceerd werd. Dat moet gevierd worden, en LEGO helpt ons daar een handje bij. Niet met een replica van een shuttle of het ISS, die hebben we al, maar met vier puike stukjes kunst.

LEGO Ideas Tales of the Space Age

Dan hebben we het over Tales of the Space Age. Een gloednieuwe LEGO IDEAS-set. Oftewel, ontworpen door een fan. Op het online platform LEGO IDEAS kunnen fervente bouwers hun eigen ontwerpen voor nieuwe sets delen. Na een stemronde onder consumenten kiest de Deense speelgoedfabrikant vervolgens de allerbeste ideeën uit, die als officiële set worden uitgebracht. Vaak met kleine aanpassingen, maar dat mag de pret niet drukken: hoe tof is het om je eigen echte LEGO-set te hebben?

Dit keer krijgt een Poolse fan genaamd Jan Woźnica die eer. Hij heeft vier strakke schilderijtjes ontworpen, ter grootte van een postkaart. Met 688 steentjes kun je ze alle vier tegelijkertijd bouwen. Stuk voor stuk zijn ze ongeveer 14 bij 9 centimeter groot. Tof detail: aan de onderkant steken elementen uit, waardoor de verder strakke kunst een tikkeltje 3D is. Ze kunnen zowel individueel opgehangen of neergezet worden, of als één groot kunstwerk.

LEGO Ideas 21340 Tales of the Space Ag
(Afbeelding: LEGO)

Aanpassingen en prettig prijskaartje

Alle vier de stukjes kunst tonen vignetten die te maken hebben met de ruimtevaart en de ruimte in het algemeen. Een zwart gat, een meteorietenregen, een rover die zijn ding doet en de lancering van een raket. Opvallend genoeg bestond het originele ontwerp van de Poolse fan uit drie vignetten: het zwarte gat is door ontwerpers van LEGO toegevoegd. Dat is niet de enige verandering ten opzichte van de set die Woźnica in 2021 deelde op IDEAS.

De ontwerpers van Lego hebben ook een lander toegevoegd aan het rover-vignet, de hoogte van de klim van de raket vergroot en, het meest opvallend, de baan van de meteoor aangepast. Als fan of consument heb je daar gelukkig geen last van: het resultaat is een toffe en opvallend betaalbare set die een aanwinst is voor je interieur. Voor 49,99 euro kun je vanaf 5 mei LEGO Ideas 21340 Tales of the Space Age scoren.

LEGO troost Star Wars-fans met ultieme versie van Luke’s X-Wing

LEGO Ideas 21340 Tales of the Space Ag
(Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.