Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Fans van John Wick worden in september op hun wenken bediend

We zijn eindelijk getrakteerd op de eerste trailer en details van The Continental, een ambitieuze spin-off van de John Wick-films. We gaan terug naar de jaren zeventig!

We hebben vier jaar op het vierde hoofdstuk in de John Wick-filmreeks moeten wachten, maar dan heb je ook wat. John Wick: Chapter 4 draait eindelijk in de bioscopen en wordt vrijwel unaniem geprezen als een hoogtepunt in de franchise. Een haast geperfectioneerde filmformule. Sure, de film is ietwat aan de lange kant, maar met zoveel spectaculaire actie hoor je ons niet klagen. De tijd vloog voorbij.

Meer John Wick

Bovendien hoeven we niet opnieuw zolang te wachten op het volgende hoofdstuk. Althans, de vijfde film zal ongetwijfeld weer een aantal jaar op zich laten wachten, maar nog dit jaar krijgen fans meer John Wick. Halverwege 2024 krijgt Ana de Armas haar eigen spin-off in de vorm van Ballerina, waarover je hier meer kunt lezen. Maar september dit jaar komt er nog een spin-off uit. Dan hebben we het over The Continental, een in 2019 aangekondigde serie die zich in het John Wick-universum afspeelt.

Na meerdere hints en een verhuizing hebben we nu eindelijk een officiële trailer te pakken. In de eerste John Wick, uit 2014, kregen we al een voorproefje op een veel grotere wereld van huurmoordenaars, die samenkomen in het mysterieuze The Continental. Een hotel waar ze hun gouden munten kunnen inwisselen en even op adem kunnen komen. Een veilige plek, waar niet gemoord mag worden.

The Continental: terug naar 70’s

The Continental gaat dus over dat gelijknamige hotel, en neemt ons mee terug naar de jaren zeventig. We volgen niet Wick zelf, maar een jonge Winston, die in de films het geheimzinnige hotel runt. Dit keer wordt hij niet gespeeld door Ian McShane maar door Colin Woodell, die je wellicht kent van The Purge. De eerste teaser-trailer verklapt verder bar weinig. We krijgen enkel een omineus shot te zien van een jonge Winston die in het hotel arriveert.

Grote namen en synopsis

Gelukkig weten we al wat meer over The Continental. De show, (de makers noemen het een ‘event’), gaat uit drie delen bestaan, die allemaal in september uit gaan komen op streamingdienst Peacock. In Nederland komt de show hoogstwaarschijnlijk terecht op SkyShowtime. Twee afleveringen worden geregisseerd door Albert Hughes (The Book of Eli) en de derde door Charlotte Brändström (The Rings of Power). Ook de cast is niet mals, met onder andere Mel Gibson, Nhung Kate en Ayomide Adegun, die een jonge versie speelt van Charon, het personage dat door de onlangs overleden Lance Reddick wordt gespeeld in de films.

De synopsis luidt: ‘Het driedelige eventverkent de oorsprong van het iconische hotel-voor-moordenaars, het middelpunt van het John Wick-universum, door de ogen en acties van een jonge Winston Scott, terwijl hij het helse landschap van New York City uit de jaren zeventig wordt ingesleurd om een verleden onder ogen te zien waarvan hij dacht dat hij het achter zich had gelaten. Winston zet een dodelijke koers uit door de mysterieuze onderwereld van het hotel in een schrijnende poging het hotel over te nemen waar hij uiteindelijk zijn toekomstige troon zal bestijgen.’

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.