Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 14 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Stranger Things spin-off heeft een Belgisch fundament

Dat er een spin-off van Stranger Things komt, weten we inmiddels. Nu is bekend welke studio erachter zit. Het wordt een animatieserie met een Belgische saus. Samson en Gert krijgen gezelschap van de Mind Flayer.

Seizoen 5 wordt de afsluiter van Stranger Things, maar de franchise stopt er niet mee. Zo komt er een heuse theatervoorstelling, en nu dus ook een animatieserie.

Stranger Things spin-off uit Belgisch vaatje

Flying Bark Productions, een van de internationale animatiestudio’s van het Vlaamse Studio 100, gaat de eerder aangekondigde animatieserie van de Amerikaanse Netflixhit Stranger Things maken. Dat heeft het bedrijf achter series als Samson en Gert en Kabouter Plop vrijdag bekendgemaakt.

Hans Bourlon, een van de oprichters van Studio 100, laat weten “bijzonder fier” te zijn dat de studio de serie gaat ontwikkelen. “Naast het werk voor onze eigen characters en figuren werken we nu ook meer en meer in opdracht van grote internationale streamingplatformen. De kwaliteit die we afleveren met onze eigen reeksen overtuigt heel wat internationale spelers om samen met ons series te produceren. Deze reeks is een nieuwe, mooie volgende stap in de verdere ontwikkeling van de internationale animatiepoot van Studio 100.”

De broers Matt en Ross Duffer, de geestesvaders van Stranger Things, zeiden eerder al dat de animatieserie een “droom” is die uitkomt. “De scripts en het artwork zijn ongelooflijk en we kunnen niet wachten om meer met ons publiek te delen! Het avontuur gaat verder.”

Bovennatuurlijke wezens in animatieserie

De studio Flying Bark Productions, gevestigd in Sydney en Los Angeles, maakt animatieseries als Maya De Bij en Wicky De Viking. Ook produceerde het bedrijf series voor onder meer Disney+, Marvel en Nickelodeon. Wanneer de Stranger Things-animatieserie te zien zal zijn op Netflix is nog niet bekend.

Stranger Things gaat over een groep tieners die strijdt tegen bovennatuurlijke wezens. De fantasyserie speelt zich af in de jaren tachtig. De boeken van Stephen King waren een belangrijke inspiratie voor de makers. De opnames van het vijfde en laatste seizoen beginnen komende zomer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.