Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 24 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Sla snel je slag: 14 LEGO-sets die binnenkort uit de handel gaan

Slecht nieuws voor LEGO-verzamelaars: de Deense fabrikant gaat in de resterende weken van 2022 een hoop sets uit de handel halen. We tippen er veertien die je nog snel kunt scoren, met gratis extraatjes.

LEGO lanceert aan de lopende band nieuwe sets. De productielijnen én speelgoedwinkels hebben echter niet onbeperkt de ruimte, dus er sneuvelen ook regelmatig vele modellen. Sets die niet meer geproduceerd worden en daarmee dus langzaam uit de handel gaan.

LEGO-sets gaan met pensioen

Dan ben je als verzamelaar overgeleverd aan de tweedehandsmarkt. Een markt waar felbegeerde sets helaas regelmatig de lucht inschieten wat prijskaartje betreft. Zorg dus dat je snel je slag slaat als er sets gaan verdwijnen die nog op je verlanglijstje stonden.

Gelukkig maakt de Deense speelgoedfabrikant wel bekend welke modellen tegen het einde lopen. De meest recente complete lijst kun je hier vinden. Stuk voor stuk zullen ze nog dit jaar uit de handel gaan. Hoe snel dat gebeurt hangt maar net af van de voorraden en de populariteit van het model in kwestie. Één ding is echter duidelijk: de tijd tikt.

14 aanraders op een rijtje

We zijn door de lijst gegaan en hebben veertien sets op een rijtje gezet die volgens ons absoluut de moeite waard zijn. Sets die je nog snel kunt scoren voor LEGO ze schrapt. Zeker nu met alle gratis Black Friday-extraatjes waarmee het bedrijf strooit!

LEGO 76161 1989 Batwing

We trappen af met wat ons betreft één van de tofste LEGO-sets van de afgelopen jaren. Dit gedetailleerde schaalmodel van de Batwing is gebaseerd op de Batman-film uit 1989, van Tim Burton. Wat deze set zo bijzonder maakt is dat je ‘m zowel neer kunt zetten als op kunt hangen aan je muur. Sla dus snel je slag voor het te laat is!

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

LEGO UCS 1989 Batwing 76161
💸 (Afbeelding: LEGO)

Twee Batman-helmen

We blijven nog even in de wereld van Batman hangen, want twee helmen van de caped crusader gaan uit de handel. Je kunt zowel een moderne versie als de klassieke cowl van Batman bouwen en tentoonstellen alsof het museumstukken zijn. Naast, natuurlijk, je Star Wars-collectie.

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

LEGO brengt iconische Batman-helm terug met gloednieuwe retro-set
🦇 (Afbeelding: LEGO)

LEGO 10282 Adidas Originals Superstar

Terwijl webshops met korting op sneakers strooien tijdens Black Friday, is LEGO’s eigen sneaker op weg naar het LEGO-kerkhof. Dan hebben we het over de plastic replica van de Adidas Originals Superstar. Een sneaker-klassieker die je zelf na kunt gaan bouwen. Ik zou ‘m alleen niet proberen dragen…

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

lego sets, korting, vaderdag, vader, sneakers, adidas superstar
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Icons Camp Nou en Old Trafford

Voetbalfans, opgelet! Niet één, maar twee iconische stadions gaan uit de handel. Dan hebben we het over gedetailleerde miniatuur-versies van Old Trafford en Camp Nou, uiteraard respectievelijk de stadions van Manchester United en FC Barcelona. Kies je favoriet, of allebei, en speel in je eigen stadion WK-wedstrijden na. Je moet toch wat.

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

lego, stadion, fc barcelona, camp nou, set, bouwset, te koop
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Ideas 21319 Central Perk

Over iconisch gesproken. Ook het bekende café uit de sitcom Friends gaat met pensioen. Dan hebben we het natuurlijk over Central Perk, waar Monica, Ross, Chandler, Joey en Rachel eigenlijk absurd vaak te vinden zijn in de serie. Iets minder iconisch: ook de Queer Eye-loft van LEGO wordt nog dit jaar uit de handel gehaald.

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

LEGO end of the line
💸 (Afbeelding: LEGO)

Star Wars-helmen, droid en Darth Vader

Eerder in dit lijstje hadden we het over twee helmen van Batman. Ook in Star Wars-land vallen er helaas slachtoffers. De Scout Trooper- en Boba Fett-helmen worden binnenkort namelijk ook niet meer geproduceerd. Hetzelfde geldt voor de Imperial Probe Droid en de Meditation Chamber van Darth Vader.

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

LEGO Bol.com Amazon Black Friday aanbiedingen
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75252 Imperial Star Destroyer

Oké, deze set verdient zijn eigen, losse vermelding: de Imperial Star Destroyer gaat ermee stoppen. 4784 steentjes en een officieel prijskaartje van 699,99 euro maken dit één van de grootste en duurste LEGO-sets ooit. Maar dan heb je ook een reusachtige Star Destroyer uit de Star Wars-films in huis.

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

LEGO Imperial Star Destroyer
💸 (Afbeelding: LEGO)

LEGO Technic Ford F-150 Raptor en Bugatti Chiron

Liefhebbers van LEGO Technic zullen later dit jaar ook een aantal klappen moeten incasseren. Zowel de Ford F-150 Raptor als de Bugatti Chiron gaan namelijk uit de handel. Nu we het toch over auto’s hebben: ook de schattige Fiat 500 uit de Icons-serie stopt ermee.

🎁Meer (prijs)informatie in de LEGO Store

Black Friday bol 8 brute LEGO-sets die je nu met grote korting kunt scoren
💸 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.