Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 16 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Laatste kans: LEGO schrapt uitdagende sets voor volwassenen

Na een lading aan nieuwe sets gaat LEGO helaas ook een groot aantal toffe sets voor volwassenen uit de handel halen. Dit is je laatste kans op de bouwsets die inmiddels klassiekers genoemd mogen worden!

LEGO brengt op een duizelingwekkend tempo nieuwe sets uit. Alleen al begin deze maand werden er meer dan honderd (!) nieuwe bouwsets de schappen in geslingerd. De tofste nieuwe modellen voor volwassenen hebben we in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Laatste kans: LEGO haalt sets uit de handel

Die continue verversing van het aanbod heeft echter ook een keerzijde; er is maar beperkt ruimte in de (digitale) winkelschappen en fabrieken. Je raadt het al; LEGO haalt de komende tijd een flink aantal toffe sets voor volwassenen uit de handel. Daar kan net die ene set tussen zitten waar je al een tijdje voor aan het sparen bent. Gelukkig hebben we op tijd een seintje gekregen, zodat je nog op tijd je slag kunt slaan voor de prijs van je droom-set door het dak gaat op de tweedehandsmarkt.

We zetten onze favoriete LEGO-sets die binnenkort uit de handel gaan voor je op een rijtje. Helaas geldt voor elk model dat de Deense fabrikant niet exact aangeeft wanneer de sets niet meer verkrijgbaar zullen zijn. Op is dan ook in de meeste gevallen op. Benieuwd naar alle sets die recent het labeltje ‘laatste kans’ hebben gekregen in de LEGO Store? Check dan deze overzichtspagina.

LEGO 10255 Gebouwenset

We trappen direct af met de grote klapper van dit lijstje. Dit rijtje gebouwen werd speciaal als set uitgebracht om het tienjarige jubileum van de Modulaire Gebouwen-serie te vieren. Om ruimte te maken voor meer gedetailleerde gebouwen moet deze bijzondere jubileum-set nu helaas het veld ruimen. Met 4002 steentjes bouw je een imposant gebouwencomplex. Van een bakkerij en een muziekwinkel tot een uitgebreid ingericht appartement; met deze 18+-set ben je wel even zoet.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

Laatste kans LEGO 10255: Gebouwenset
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Star Wars 75309 Republic Gunship

Star Wars-fans, opgelet! De Ultimate Collectors-versie van het Republic Gunship gaat binnenkort alweer uit de handel. Je hebt dus nog maar kort de tijd om de Slag om Geonosis uit de Clone Wars na te bouwen. Gelukkig biedt het recentere aanbod van LEGO soelaas: onlangs kwam het kleinere en goedkopere Coruscant Guard Gunship uit. Maar ja, voor de indrukwekkende mechanische pracht en praal van de Ultimate Collectors-serie zal je snel je slag moeten slaan.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

LEGO STar Wars republic Gunship
(Afbeelding: LEGO)

LEGO 40477 Dagobert Duck, Kwik, Kwek en Kwak

Waar ze in de Verenigde Staten vooral weglopen met Mickey Mouse, zijn we in Nederland massaal opgegroeid met de Duck-familie, dankzij het stripblad Donald Duck. Maak je inrichting wat kleurrijker met een ludiek eerbetoon aan die jeugdnostalgie: Dagobert, Kwik, Kwek en Kwak in BrickHeadz-vorm gaan binnenkort de schappen verlaten.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

LEGO 40477 laatste kans
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 76211 Shuri’s Sunbird

Technisch gezien is deze set voor kinderen ontworpen, maar voor de Marvel-fans is de huidige uitverkoop van LEGO een mooie kans om dit ruimteschip van Shur toch nog te scoren. Door de Marvel-licentie was deze set veel fans net wat te prijzig toen ie uitkwam, maar nu is ie dus afgeprijsd. Het is in ieder geval je laatste kans om ‘m te scoren, want ook Shuri’s Sunbird gaat binnenkort uit de handel.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

LEGO Sunbird Shuri Marvel laatste kans
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 75577 Mako onderzeeër​

We gaan niet de lucht, maar het water in. In de aanloop naar de volgende Avatar-film gaan de The Way of Water-modellen namelijk langzaam verdwijnen. Deze onderzeeër​ is ook voor volwassenen een toffe en uitdagende build, die je dankzij een slim verborgen standaard ook nog eens kan neerzetten alsof ie door je huiskamer vaart. Met minifiguren van Neteyam, Ao’nung, Spider en RDA Quaritch.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

LEGO 40580 Blacktron Cruiser
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 76214 Black Panther: Oorlog op het water

We blijven nog even op en in het water met nog een set die bij Black Panther: Wakanda Forever hoort. Het was een van de hoogtepunten van die verder wisselvallige bioscoopfilm: de imposante Royal Sea Leopard. Een ontzagwekkend schip die ook in LEGO-vorm een gevangenis, ruimte voor wapens en drones bevat. Met minifiguurtjes van M’Baku, Okoye, Black Panther, Ironheart MK2 en koning Namor kun je je favoriete momenten uit de film ensceneren.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

76214 LEGO BLack Panther
(Afbeelding: LEGO)

LEGO Marvel 76255 Het schip van de nieuwe Guardians

Voor fervente Marvel-fans wordt het knopen doorhakken of diep in de buidel tasten, want er is nog een toffe LEGO-set voor volwassenen die iets met het MCU te maken heeft, die binnenkort gaat verdwijnen. Dan hebben we het over het uniek vormgegeven ruimteschip van de Guardians of the Galaxy uit de derde film van James Gunn. Dankzij twee kleine ruimteschepen die kunnen worden losgemaakt van het moederschip bouw je technisch gezien dus drie ruimteschepen. Weer zo’n set die de perfecte combinatie van spelen (voor kinderen) en het bouwen en neerzetten (voor volwassenen) weet te bewerkstelligen.

🌟 Nog even beschikbaar in de LEGO Store

Nieuwe LEGO Guardians of the Galaxy Marvel Disney sets
🎁 (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.