Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO teast The Office-set met hilarische referentie naar de sitcom

Het officiële Twitter-account van LEGO Ideas heeft een potentiële The Office-bouwset onthuld. De teaser is een hilarische referentie naar de sitcom van NBC, die je tegenwoordig ook op Netflix kunt kijken.

The Office is een sitcom in de vorm van een mockumentary. Centraal staat de baas van een lokaal papierbedrijf, die denkt dat hij de beste baas ter wereld is. Op hilarische wijze wordt het kantoorleven in deze serie op de hak genomen. Eerst was er de Engelse versie met Ricky Gervais (als baas David Brent), later kwam de Amerikaanse versie met Steve Carell (als baas Michael Scott). Beide edities zijn grotendeels geschreven en gemaakt door Ricky Gervais.

LEGO Ideas refereert naar eerste aflevering The Office

Het meest bekend is inmiddels de Amerikaanse versie van de sitcom. De pilot van The Office US was overigens ongeveer hetzelfde als de Engelse versie, maar dan met de andere acteurs.

LEGO Ideas refereert naar de prank die in zowel de eerste Engelse aflevering als de Amerikaanse pilot was te zien. Juist, de jelly pudding met een nietmachine erin. In de pilot van The Office US is het de eerste in een oneindige reeks pranks die Jim Halpert (John Krasinski) bij zijn collega Dwight Schrute (Rainn Wilson) uithaalt.

Van idee naar realiteit

De website LEGO Ideas is een soort kickstarter voor hobbybouwers en -ontwerpers. Iedereen kan een zelf verzonnen bouwset indienen. Als meer dan 10.000 mensen het idee steunen, dan gaan officiële ontwerpers van de Deense speelgoedfabrikant de set beoordelen.

the office, lego ideas, prank, bouwset, sitcom, serie
(Afbeelding: LEGO Ideas)

Zo werd er op 28 augustus 2020 een The Office US-bouwset ingediend met 17 minifiguren, inclusief Michael, Jim, Pam, Dwight, Angela en Sprinkles de kat. Al snel kreeg de set meer dan 10.000 supporters en in oktober 2021 heeft de jury die officieel goedgekeurd. De tweet van LEGO Ideas verwijst volgens insiders dan ook naar een set die binnenkort officieel wordt uitgebracht. We kunnen niet wachten.

Niet de eerste sitcom die je kunt bouwen

The Office zou niet de eerste sitcom zijn die je met LEGO kunt nabouwen. Vorig jaar kwam er al een set rond de serie Friends uit. Lees en bekijk hier meer.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.