Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 2 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Pick-up Truck: LEGO onthult schitterende retroset voor volwassenen

LEGO heeft vanuit het niks de Pickup Truck onthuld, een uitdagende retro-set voor volwassenen die het hele jaar door relevant is.

Tussen alle gelicenseerde LEGO-sets is de Creator Expert-serie een verademing. Die bestaat namelijk uit originele sets voor volwassenen, of kinderen die aan meer uitdaging toe zijn.

Bouwmodellen voor volwassenen

Of, zoals de fabrikant het zelf noemt: β€œBouwmodellen voor volwassenen die van prachtige ontwerpen houden.” Wie niet?

De sets zijn niet gebaseerd op films of games, maar originele ontwerpen. Vanuit het niks heeft de Deense speelgoedfabrikant nu een nieuw model onthuld waar elke autoliefhebber of geschiedenisfanaat blij van zal worden.

LEGO Pickup Truck

Dan hebben we het over de LEGO Pickup Truck. Een vintage pick-up truck zoals ze in de jaren vijftig van de vorige eeuw rondredenen. De retro-kleur, de ronde lijnen en afneembare houten hekken leveren direct een nostalgisch beeld op.

Authentieke details zoals de laadklep, deuren en stepside bak die open kunnen maken het plaatje af. De fictieve truck is volgens de ontwerpers het hele jaar door druk bezig met het afleveren van seizoensproducten.

2-5-3: LEGO snapt het wel met nieuwe voetbaltafel

Pick-up Truck: LEGO onthult nostalgisch bouwmodel voor volwassenen
πŸ™ŒπŸΏ (Afbeelding: LEGO)

Elk seizoen relevant

Die krijg je er dus ook bij, zodat je het hele jaar door op basis van het seizoen een toepasselijk tafereeltje kunt creΓ«ren. In de lente zet je een kruiwagen met bloemen neer, met een gieter erbij. In de zomer rijd je rond met houten kratten, groente en een melkemmer. In de herfst laad je een krat pompoenen achterop de pickup truck. De winter wordt compleet gemaakt met een kerstkrans en een kerstcadeau.

Met 1677 stenen ben je wel even zoet met het bouwen, al zullen enthousiaste verzamelaars nog wel even geduld moeten hebben. De LEGO 10290 Pickup Truck is vanaf 1 oktober online in de LEGO Store verkrijgbaar.

Prijskaartje valt (relatief) mee

Met een prijskaartje van 129 euro is het één van de goedkopere verzamelmodellen uit deze serie voor volwassenen. Zo kostte de recent uitgebrachte Porsche 911 149,99 euro, en ben je voor het nieuwe Politiebureau en het Colosseum respectievelijk 179,99 euro en 499,99 euro kwijt.

Geen kleine bedragen, maar dan heb je ook wat. Autoliefhebber of niet: het is een stijlvol stukje decoratie dat je het hele jaar door aan kunt passen. Op naar oktober!

πŸ‘ŸOh ja, goed om te weten: bij elke aankoop die je nu doet in de LEGO Store krijg je een Adidas-minischoen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.