Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 28 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

2-5-3: LEGO snapt het wel met nieuwe voetbaltafel

LEGO heeft een ‘werkende’ voetbaltafel-set onthuld, ontworpen door een jonge fan. Daarnaast komen nog eens negen sport-gerelateerde ontwerpen in aanmerking om echt uitgebracht te gaan worden. Waaronder een eerbetoon aan de Tour de France.

Afgelopen zaterdag vond LEGO Con plaats, een nieuwe manier voor de Deense speelgoedfabrikant om sets aan te kondigen. Een digitaal evenement zoals we die kennen van bijvoorbeeld Nintendo, die middels Directs nieuwe games onthuld.

LEGO Con

De oogst was meer dan prima. Naast onder andere een nieuwe Star Wars-set werd namelijk ook de winnaar van een Ideas-wedstrijd bekendgemaakt. Ideas is een platform waar fans hun eigen ideeën voor sets kunnen delen. Vervolgens stemmen andere gebruikers op de beste designs, en kiest LEGO ideeën uit die echt uitgebracht gaan worden.

Vaak met aanpassingen, maar toch: dan kun jij claimen dat jouw ontwerp wereldwijd in de schappen ligt. Het leverde tot nu toe al pareltjes op zoals de recent aangekondigde typemachine, maar ook bijvoorbeeld deze ‘echt werkende’ vleugel.

Terug naar LEGO Con. Daar werd namelijk de winnaar van een speciale Ideas-wedstrijd aangekondigd. De fabrikant riep fans op om een sport-gerelateerd ontwerp in te sturen. De winnaar krijgt een LEGO-tas, een trofee en elke Ideas-set die sinds het 21321 International Space Station is uitgebracht.

Voetbaltafel van fan komt echt uit

Maar dat is niet alles. Het ontwerp van de winnaar zal uiteindelijk ook echt uitgebracht gaan worden. Afgelopen zaterdag werd de winnaar aangekondigd: een voetbaltafel, ontworpen door een jonge fan die zichzelf Constructions by Donat noemt op het Ideas-platform.

Zijn voetbaltafel gebruikt LEGO-minifiguurtjes als voetballers, geheel op schaal. Het geheel is 55 bij 30 centimeter niet zo groot als een echte voetbaltafel, maar toch werkt de tafel echt. Je kunt er dus een ouderwets potje tafelvoetbal mee spelen.

2-5-3: LEGO snapt het wel met nieuwe voetbaltafel
(Afbeelding: LEGO)
2-5-3: LEGO snapt het wel met nieuwe voetbaltafel
(Afbeelding: LEGO)

Dat speelbare aspect sprak blijkbaar ook andere fans aan. De voetbaltafel had met 1244 stemmen namelijk meer dan twee keer zoveel stemmen als de gebruiker die tweede is geworden. Dan hebben we het over het Olympische Spelen-logo, waarmee TheAmazingLEGOBananalas 599 stemmen in de wacht wist te slepen.

Nog eens negen sets

Gelukkig is er nog een troostprijs. Ook de nummer drie en vier, die respectievelijk een skateboard-set en een Tour de France-set ontwierpen, krijgen namelijk het volgende: de set 21325 Medieval Blacksmith, een LEGO-tas, een trofee en een Ideas-set naar keuze.

2-5-3: LEGO snapt het wel met nieuwe voetbaltafel
De rest van de top vier (Afbeelding: LEGO)

Sterker nog, de Deense speelgoedfabrikant heeft drommels goed door hoe populair Ideas-sets zijn onder volwassen fans. Fans met een goedgevulde portemonnee. Tijdens LEGO Con kondigde het bedrijf namelijk aan dat alle tien finalisten overwogen worden voor een oficiële release. Komende zomer gaan we te horen krijgen welke van de tien onderstaande sets alsnog in de schappen gaan belanden.

Geduld is een schone zaak

Ben je al gecharmeerd door de voetbaltafel? Dan zul je nog even geduld moeten hebben. LEGO is van plan om de set ergens in 2022 officieel uit te brengen. In de tussentijd komen eerst nog onder andere deze fantastische Vincent van Gogh en Motorized Lighthouse-sets uit.

LEGO luidt met eerste duurzame steentjes nieuw tijdperk in

Ideas

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.