Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Enemies of the State: je favoriete true crime-docu van 2021 komt eraan

Maak kennis met Enemies of the State, een true crime-documentaire die volgende maand uitkomt. Spionage, hackers en samenzweringen: alles zit er in.

Als je ook maar een beetje kunt genieten van een degelijke portie true crime, dan moet je Enemies of the State zeker in de gaten gaan houden. Dat is een door critici geprezen documentaire die vorig jaar in première ging tijdens het Toronto Film Festival.

Enemies of the State

Na een bezoekje aan onder ander het Tribeca Film Festival is het komende maand eindelijk tijd voor een bredere release. Dat viert distributeur IFC Films met een eerste officiële trailer.

Enemies of the State is een documentaire-thriller die in de fascinerende zaak van de Amerikaan Matt DeHart duikt. Hij een vermeend hacker en klokkenluider en wordt aangepakt door de Amerikaanse overheid. Zijn ouders waren actief als spionnen tijdens de Koude Oorlog en denken echter dat hun gezin het middelpunt is van een samenzwering.

Ze willen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hun zoon niet weg hoeft te kwijnen in de gevangenis.

True crime vol twists

Dit waargebeurde verhaal is volgens recensenten stranger than fiction en neemt het publiek mee op een wilde rit van onverwachte plotwendingen en bizarre ontdekkingen in een artistieke en filmische documentaire die de grens tussen realiteit en paranoia doet vervagen.

Met buitengewone toegang tot alle hoofdpersonages en belangrijke bronnen heeft journalist en filmmaker Sonia Kennebeck volgens de eerste recensies een must watch afgeleverd voor elke true crime-liefhebber. Enemies of the State balanceert allerlei invalshoeken en perspectieven, zonder dat het onoverzichtelijk wordt.

Vooralsnog blijft de synopsis nog enigszins vaag, maar dat is eigenlijk juist des te prettiger. Bij dit soort bizarre zaken met twists en verrassingen wil je van te voren niet al te veel weten, zodat je geheel blanco verrast kan worden door de regisseur. “A shocking documentary that’s amazing at every turn,” concludeert filmrecensent Robert Daniels.

Koop je eigen popcorn!

Over Kennebeck gesproken: fervente documentaire-kijkers kunnen haar kennen van Sex: Made in Germany, National Bird en United States vs. Reality Winner.

Op 30 juli gaan we ontdekken of Enemies of the State net zo meeslepend wordt als de synopsis en deze eerste trailer beloven. Dan komt de documentaire namelijk digitaal uit. Vooralsnog staat enkel in Amerika een bioscooprelease op de planning. Ach, dan pakken we onze eigen popcorn er wel bij.

In de tussentijd hebben we een lijstje met de beste true crime-series op Netflix voor je klaar staan:

7 true crime documentaires op Netflix die je gezien moet hebben

Enemies of the State: je favoriete true crime-docu van 2021 komt eraan
🌟 (Afbeelding: IFC Films)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.