Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Reizen 27 jun 2021
Leestijd: 4 minuten

We aten bij BiBo op Ibiza: tapas en streetfood op sterrenniveau

De volgende halte tijdens onze culinaire trip op Ibiza heet BiBo. Dit geheel nieuwe restaurant is een samenwerking tussen de bekende Michelin-sterrenchef Dani García en chef Nobu. Samen streken ze neer bij Nobu Hotel Ibiza Bay dat al niet bepaald slecht voorzien was op culinair gebied. Hun spannende en creatieve nieuwe concept is het ontdekken meer dan waard, zo zal blijken.

Waarom? Ten eerste omdat chef-kok Dani García niet alleen een gevestigde naam is die al heel wat successen heeft behaald in de wereld van de gastronomie, maar vooral ook nog lang niet uitgecreëerd is. Ten tweede omdat je er favoriete gerechten kan bestellen die García in andere restaurants op de kaart heeft gezet en gecombineerd met spannende nieuwe toppers. Bij BiBo pakt hij zijn kans om op Ibiza, kruispunt van nationaliteiten, smaken en trends, een gedurfd menu in Spaanse én Mexicaanse sferen neer te zetten.

BiBo debuteert met stip op de lijst met favoriete Ibiza restaurants
Dani García kookt op sterrenniveau (Afbeelding: BiBo)

Dani García licht toe: ‘Een restaurant openen op het paradijselijke Ibiza is als een droom. Ik ben er dan ook trots op mijn BiBo concept en wereldse smaken te kunnen delen met de lokale bevolking en bezoekers. De ontspannen en luxueuze sfeer van Nobu Ibiza Bay maken van het hotel dé perfecte plek voor een nieuw BiBo restaurant’.

Mexicaans én Ibiza-Spaans streetfood op sterrenniveau

Tapas en streetfood, maar dan van sterrenniveau. Dat moet je geproefd hebben. De gewaagde keuze is minder riskant dan het lijkt, want de krachtige smaken, verse visgerechten en perfect samengestelde cocktails passen natuurlijk goed bij het leven aan strand en zee in Ibiza.

Wij strijken ook neer aan de lieflijke Talamanca Bay, waar je wegdroomt terwijl je jeouw zachte blik laat glijden over zee, dobberende bootjes, zon en wuivende palmbomen. Een ober doet me opschrikken uit mijn dagdromen als hij een bijzondere variant op de bloody mary voor me neerzet. Een superieure mezcal als basis voegt haar typerende smaak toe maar ook iets rokerigs, hetgeen uitstekend past bij de hartige en pittige cocktail, die op haar beurt weer geweldig combineert met enkele Mexicaanse tapas die hun weg vinden naar mijn tafel.

BiBo debuteert met stip op de lijst met favoriete Ibiza restaurants
De kruidig-fruitige Leñero cocktail is een topper (Afbeelding: Maarten Verkoren)

De drankenkaart en de cocktails kunnen zich meten met die van de beste clubs in het walhalla van het stijlvolle nachtleven dat Ibiza kenmerkt. Qua plek zit je haast nergens beter en de service en experience zijn ook zwaar bovengemiddeld. We bestellen wat gerechten die de bediening aan onze tafel komt bereiden.

De aguachile van rode Ibiza-garnalen is mindblowing

De vers bereide guacamole smaakte geweldig bij de verschillende mezcal-cocktails en de aguachile met rode Ibiza-garnalen, ai, ai, ai… zó lekker! Wat mij betreft kom ik alleen daar al een keer voor terug, dit is het lekkerste wat ik tijdens mijn hele culinaire reis heb gegeten.

BiBo debuteert met stip op de lijst met favoriete Ibiza restaurants
Sommige gerechten worden aan je tafel bereid (Afbeelding: BiBo)
BiBo debuteert met stip op de lijst met favoriete Ibiza restaurants
Ook de vegetarische gerechten zijn uitstekend (Afbeelding: BiBo)

De rauwe, vers gevangen rode garnalen, gehakt in stukken en in de stoere zwartstenen vijzel geserveerd, is gemarineerd in de ter plekke geperste limoensap. Deze bereidingswijze heet aguachile, zeg maar de Mexicaanse variant op ceviche. Onvoorstelbaar lekker. Zulke krachtige, pure smaken en dan ook nog aan tafel bereid, waanzinnig.

Superlatieven tekort voor de vis bij BiBo

Terug naar de kaart. Bij zo goed als elk visrestaurant bestel ik oesters vooraf. Die van BiBo kunnen zich moeiteloos meten met de lekkerste die ik ooit at. Ik eet ze doorgaans naturel, zodat ik de pure smaak proef en ik proefde zeer rijke (Franse) oesters met een smaak die lang aanhield. Daarna liet ik me toch verleiden tot een oester met een saus van groene gazpacho, inderdaad heel lekker. Die kan ik elke dag wel eten.

BiBo debuteert met stip op de lijst met favoriete Ibiza restaurants
De oesters! (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Verder eten we een taco met zeebaars en waanzinnige tartaar van twee delen van tonijn. Meer kunnen we niet op, maar hier volgt nog een kleine greep uit de kaart van gerechten, die eveneens zeer tot de verbeelding spreken: García’s beroemde gevulde brioches, ceviche van zeebaars, kreeftsalade, hamkroketjes, inktvis-inktkroketjes, biefstuk, eendenborst, gegrilde Formentera kreeft.

Werkelijk alles op de kaart zou ik willen eten, helaas moet ik het bij een selectie houden. Note to self: misschien toch maar op Ibiza gaan wonen.

BiBo debuteert met stip op de lijst met favoriete Ibiza restaurants
De setting (Afbeelding: BiBo)

Conclusie

Wie deze zomer naar Ibiza gaat, mag deze culinaire ervaring niet missen, want BiBo’s nieuwste concept is onverslaanbaar, sexy, verleidelijk en vooral: onbeschrijflijk lekker. Hier kom ik zeker terug.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.