Maarten Verkoren
Maarten Verkoren Reizen 23 jun 2021
Leestijd: 6 minuten

Beachclub Aiyanna is onze nieuwe favoriete strandtent op Ibiza

In onze zoektocht naar de perfecte stranddag, bezochten we Beachclub Aiyanna. Bij de ideale strandclub willen we in elk geval een mooi strand en een goed restaurant, terwijl we ontsnappen aan de drukte en zorgeloos kunnen onthaasten en genieten. En omdat het Ibiza is, verwachten we ook nog een bijzondere ervaring. Hoe dat uitpakte, lees je hier.

Vakantie. Wie houdt er niet van? Als je aan vakantie denkt, waar denk je dan als eerste aan? En als tweede? Derde? Hopelijk niet aan stress, volgepakte bussen of vliegtuigen, vieze, drukke stranden, lawaaiige toeristen, opdringerige straatverkopers, slecht eten… Nee, vakantie is de kunst van het loslaten gekoppeld aan het verwachtingsloos genieten. Niet denken aan straks, wat er nog moet, maar gewoon zijn. Op een mooie plek, in goed gezelschap (dit kan ook alleen met jezelf zijn) en met een fijn boek, lekkere hapjes of even helemaal niets.

Hoe krijg je het ultieme vakantiegevoel?

Het helpt daarbij enorm als je een fijne plek hebt waar je je op je gemak voelt.re Op Ibiza zijn veel mooie plekken te ontdekken. Hoewel het eiland vaak de toevoeging party-eiland of feestbestemming krijgt, bezoeken veel mensen Ibiza juist vanwege de andere kant en eigenschappen: mooie natuur, lekker weer, fantastische stranden en baaitjes, stijlvolle beachclubs, schitterende plaatsjes, sfeervolle marktjes, biologisch en gezond eten met culinaire hoogstandjes bij de vele toprestaurants.

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
By far onze favoriete beachclub op Ibiza! (Afbeelding: Aiyanna)

De grootste uitdaging ligt bij jezelf. Leg je mobiel eens een dagje weg, laat het tempo van thuis los, maak je hoofd leeg en zet je blik op oneindig. Bij Beachclub Aiyanna word je met een aan vanzelfsprekendheid grenzende ontspannenheid een flink stuk op weg geholpen richting chillmodus. Sinds 2017 vind je hier de overtreffende trap met een ideale mix van een prachtige baai, fijn zand, blauwe zee, goede golven, een ontspannen strandleven gekoppeld aan culinaire verwennerij bij een extreem stijlvolle beachclub.

Waarom Aiyanna?

Ibiza is beroemd om haar beachclubs, maar het is soms wel even zoeken naar de juiste. Je wilt niet in de tourist traps verzeild raken, maar ook niet bij de exclusieve pats-clubs zitten, om je vervolgens de hele dag opgelaten te voelen. Bij Ayianna is het toverwoord ‘thuisvoelen’. In stijl, dat wel. Het is er best chic, maar niet zoals bij die tante waar je je koffielepeltje niet eens neer durft te leggen. Nee, Ayianna is barefoot chic, zoals ze dat zelf noemen.

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Aiyanna ligt aan een van de mooiste stranden van Ibiza (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Wat maakt Aiyanna dan tot zo’n aanrader? Nou, ten eerste de ligging. In mijn opinie in een van de mooiste gebieden van Ibiza, namelijk aan de Cala Nova-baai. Die bevindt zich in het Noordoostelijke deel van het eiland, ver weg van het hossende massatoerisme. Je kijkt er uit over een indringend blauwe zee, die naar je lonkt en je uitnodigt haar te betreden. Dit hebben we dan ook veel gedaan.

Het beste van Ibiza

Om je heen ligt een fijn zandstrand, met ook een naturistenstrandje in een afgescheiden sub-baaitje, en als je je omdraait zie je een sfeervolle beachclub, omringd door sierlijke palmbomen die zachtjes wiegen in de wind, alsof ze je proberen uit te nodigen mee te gaan in hun hypnotiserende ritme. Dit alles ligt gevat in een ruig heuvellandschap dat een mooi contrast vormt met het zachte zand van het strand.

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Zilverkleurige foodtruck waar je de beste smoothies scoort (Afbeelding: Aiyanna)

Het decor wordt gevormd door opvallende, kleurrijke grote Guatamalteekse parasols die een verademing vormen ten opzichte van de standaard strandtent-uitrusting die je elders overal tegenkomt. De parasols hebben een bijzonder verhaal, ze worden gemaakt door de nabestaanden van mensen in Guatamala en vertellen levensverhalen. De warme uitstraling van de houten meubels en andere eigentijdse interieurelementen, veelal van natuurlijke materialen, en loungy stoeltjes en bankjes leggen de nadruk op ontspannen, vertragen en genieten.

Ontspannen genieten van originele topgerechten

Oei, klinkt goed, maar kun je er lekker eten en drinken? Daar waren wij ook benieuwd naar. Je zou denken van wel, want Condé Nast Traveller riep deze topplek uit tot een van de 21 beste strandrestaurants ter wereld voor 2021 en dat is niet alleen om de plek en het interieur, maar ook om het eten.

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Stijlvol design past helemaal bij een mooie beachclub op Ibiza (Afbeelding: Aiyanna)

Friet-van-Piet-liefhebbers kunnen deze plek beter overslaan, maar als je zoals wij houdt van kwaliteitseten dat gezond, creatief en innovatief is, zit je meer dan goed bij Aiyanna. Op het strand smaakt het eten vaak beter dan elders, maar zelfs zonder deze roze bril steekt de keuken van Aiyanna ver boven het gemiddelde uit. My goodness, wat werden wij blij van de kaart, presentatie en smaken! We konden nauwelijks kiezen, maar alle gerechten, smoothies en cocktails die we uitprobeerden, waren zeer geslaagd.

Ultiem relaxen

Wat voor smaken kun je hier verwachten? Vis? Ja! Vlees? Ook. Maar ook: vele spannende, creatieve en zinneprikkelende combinaties in de veganistische en vegetarische hoek. Sowieso zijn de gerechten altijd in het seizoen, maar dat niet alleen, nee, alles is gericht op gezond samen genieten. Shared dining dus op zijn Spaans, de hele dag rustig loungend de smaakpapillen aaien, knuffelen en masseren.

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Red prawns sashimi style met tom kha kai saus (Afbeelding: Maarten Verkoren)
Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Kreeft, opgemaakt en opgediend aan tafel (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Wij houden erg van Ottolenghi en vonden er veel van zijn stijl hapjes terug, dus Israëlisch-Libanees, toch de top van de internationaal geliefde Oost-Mediterraanse gastronomie. Veel verse groene kruiden, geurige specerijen en smaakvolle groenten. Ook goede visgerechten, uitstekend allemaal.

Geen strandtent zonder cocktails

De drankenkaart laat niets te wensen over, geweldige juices, een wijnlijst waar een idee achter zit en cocktails… mmm… ja! Cocktails maken of breken een beachclub, wat mij betreft. Dus dat was meteen een graadmeter. We bestelden een selectie van de cocktailkaart, en voelden toch wel even iets van spanning, hopend dat Aiyanna ook hier de benchmark zou doorstaan en ons niet teleur zou stellen.

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Uitzonderlijk goede, lekkere en fraaie cocktails (Afbeelding: Maarten Verkoren)

Net als bij het eten, zit er een idee achter de cocktails. De kaart vertelt een verhaal, de drankjes nemen je mee op een experience en het werkt echt. Alles is bijzonder goed uitgevoerd, maar vooral: heel ontspannen allemaal.

Conclusie: Beachclub Aiyanna is een dikke aanrader

Je hebt geen moment het gevoel dat je iets moet, het personeel is vriendelijk en snel en niet overdreven aanwezig. Het is simpel genieten van wat er op tafel staat én van het gezelschap met het decor en geluid van de golven en wuivende palmbomen. Dit werkt, je ontspant automatisch. Aiyanna is laagdrempelig, maar alles is er van bijzonder hoge kwaliteit. Knap gedaan en dikke aanrader, by far onze favoriete beachclub op Ibiza!

Beachclub Aiyanna: ultiem vakantie vieren op Ibiza
Aiyanna is de plek voor een perfecte stranddag (Afbeelding: Aiyanna)

Last but not least: er is bij Aiyanna nog veel meer te doen. Wij hadden er geen tijd voor en ik kan er geen verslag over uitbrengen, maar je kunt er yoga doen op het strand, shoppen in de Ibiza Hope boutique, tentoonstellingen en muziekoptredens bezoeken. Wil je een celebrity-bruiloft? Ook dat kan er, zie hun website voor meer info. Enige voorwaarde is dat je mij, als dank voor deze tip, uitnodigt voor je bruiloft hier.

Check de website en Insta van Aiyanna voor meer informatie of reserveringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.