Noah Korevaar
Noah Korevaar Hebbedingen 18 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Spider-Man breekt records: LEGO onthult grootste Marvel-set ooit

Maak kennis met de Daily Bugle, de hoogste LEGO Marvel-set ooit. Met maar liefst 25 minifiguren.

LEGO onthulde eind vorig jaar zijn grootste set ooit. Het Colosseum, met maar liefst 9036 steentjes. Een imposante verschijning.

LEGO 76178 Daily Bugle

Nu komt daar nog een recordbreker bij. Dan hebben we het over het iconische kantoor van de Daily Bugle, de krant waarvoor Peter Parker werkt in de Marvel-films. En, tegelijkertijd de publicatie die hem dwars zit tijdens zijn avonturen als Spider-Man.

De zojuist aangekondigde LEGO 76178 Daily Bugle bestaat uit ‘slechts’ 3772 steentjes, maar valt desalniettemin op. Met een hoogte van meer dan tachtig centimeter is het de hoogste Marvel-set ooit.

Easter eggs

Ook krijg je er een voor LEGO’s doen absurd aantal minifiguurtjes bij. 25, om precies te zijn. Fans van de comics, films en games komen dus wel aan hun trekken. Praktisch elke verhaallijn kun je nabootsen.

De wolkenkrabber bestaat uit vier verdiepingen, stuk voor stuk ingericht. Inclusief een kantoor voor J. Jonah Jameson, de hoofdredacteur van de Daily Bugle, en natuurlijk fotograaf Peter Parker.

Ook nog na het bouwen kunnen het dak, de vloeren en de gevel opengemaakt worden, zodat je overal bij kunt. Voor de diehard Spidey-fans is er in ieder geval genoeg te ontdekken, met talloze details uit de comics en films.

LEGO onthult grootste Marvel-set ooit Spider-Man
⚡️ (Afbeelding: LEGO)

Absurd aantal minifiguurtjes

Dan de oogst wat minifiguren betreft, komt ie: Mysterio, Doctor Octopus, Venom, Carnage, Peter Parker, Aunt May, Gwen Stacy, Miles Morales, Ghost-Spider, Firestar, Spider-Ham, Betty Brant, Ben Urich, Robbie Robertson, Ron Barney, Bernie the Cab Driver, Amber Grant, Green Goblin, Sandman en Spider-Man krijg je bij de set.

Maar daar blijft het niet bij. Bovenstaande figuurtjes bestonden namelijk al, maar de Deense speelgoedfabrikant heeft ook vijf nieuwe voor deze set ontwikkeld. Dan hebben we het over Blade, Black Cat, Daredevil, Punisher en J. Jonah Jameson.

Marvel-fans, sparen maar!

Zalig. Je krijgt dus een hoop, maar dat zien we ook terug in het prijskaartje. De Daily Bugle gaat 299,99 euro kosten en is vanaf 1 juni verkrijgbaar. VIP-leden krijgen op LEGO.com al later deze maand toegang tot de set.

Marvel-fans, sparen maar! Dit is namelijk niet de enige Marvel-set die binnenkort uitkomt. Zo werd eerder deze week al onder andere een indrukwekkende Infinity Gauntlet uit de doeken gedaan:

6 nieuwe LEGO Marvel-sets onthuld: must-have Infinity Gauntlet en meer

LEGO onthult grootste Marvel-set ooit Spider-Man
⚡️ (Afbeelding: LEGO)
LEGO onthult grootste Marvel-set ooit Spider-Man
⚡️ (Afbeelding: LEGO)
LEGO onthult grootste Marvel-set ooit Spider-Man
⚡️ (Afbeelding: LEGO)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.