Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 18 mei 2021
Leestijd: 5 minuten

14 nieuwe grote films op Netflix: Oscar-winnaars, gangsters en meer

Netflix heeft halverwege mei de al sterke filmmaand nog indrukwekkender gemaakt. Er zijn namelijk nog eens veertien grote films toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst.

14 nieuwe films op Netflix

Waaronder Oscar-winnaars, keiharde actie en waargebeurde verhalen. We lichten ze alle veertien voor je uit, zodat je alvast je filmavondjes kunt plannen. Er is namelijk een hoop moois te streamen!

Gladiator (IMDb: 8.5)

We trappen sterk af met Gladiator, de film waarvoor Ridley Scott de Oscar voor Beste Film in ontvangst kon nemen. De Romeinse generaal Maximus is tot de dood veroordeeld, maar weet toch te ontsnappen. Helaas hebben zijn vrouw en zoon het niet overleefd. Het begin van een episch avontuur, waarbij de tot slaaf verworden Maximus voor de ultieme wraak gaat. Met Russell Crowe in de hoofdrol.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (IMDb: 8.3)

Nog een Oscar-winnaar die je gezien moet hebben. Jim Carrey bewees met deze film dat hij veel meer dan flauwe humor op je beeldscherm kan toveren. In deze indrukwekkende dramafilm speelt hij Joel, die er kapot van is dat zijn vriendin alle herinneringen aan hun relatie heeft laten wissen. Hij neemt contact op met de uitvinder van dat proces om ook zijn vriendin te kunnen vergeten. Tot hij opnieuw verliefd raakt en er spijt van krijgt…

American Gangster (IMDb: 7.8)

Netflix is weer een dijk van een gangsterfilm rijker. De tweede Ridley Scott-film uit dit lijstje. De drugskoning Frank Lucas smokkelt jarenlang op slimme wijze drugs Amerika in, waarbij hij gretig gebruik maakt van de aanwezigheid van het Amerikaanse leger in Azië. De fanatieke politieagent Roberts krijgt lucht van zijn praktijken, maar een corrupte collega dreigt roet in het eten te gooien. Met Denzel Washington, Josh Brolin en Russell Crowe.

United 93 (IMDb: 7.6)

Bourne-regisseur Paul Greengrass leverde in 2006 United 93 af, een dramafilm met een heftige basis: de aanslagen van 11 september 2001. We volgen de passagiers van United Airlines-vlucht 93. Ze zijn er door hun mobiele telefoons al achter dat het andere vliegtuig in de WTC-torens is gevlogen, en zien nog maar één optie: in opstand komen tegen de kapers.

Love Actually (IMDb: 7.6)

Je hebt ‘m waarschijnlijk al tig keer gezien, maar toch is het altijd weer prettig als Netflix een klassieker als Love Actually rijker is. Een heerlijke romantische komedie van Richard Curtis, met onder andere Hugh Grant, Alan Rickman, Colin Firth en Emma Thompson. Is het al bijna kerst?

Ferry (IMDb: 7.3)

Daar is ie dan eindelijk: de origin story van Ferry Bouman uit de Netflix-hit Undercover. Het personage van Frank Lammers is in 2006 in dienst van een machtige hasjbaron, wiens zoon zwaar is verwond tijdens een overval. Ferry krijgt de opdracht om de daders op te sporen. Check ook ons interview met Lammers en Elise Schaap.

American Made (IMDb: 7.2)

Tom Cruise speelt Barry Seal, een piloot die op lucratieve wijze drugs smokkelt voor drugsbaron Pablo Escobar. Wanneer hij door de CIA wordt ingerekend, gaat hij aan de slag als dubbelagent. Een waargebeurde undercoveroperatie met grote gevolgen. Doug Liman, de regisseur van deze film, werkt trouwens op dit moment met Tom Cruise aan hun meest ambitieuze project ooit: de eerste film die in de ruimte is opgenomen.

The Doors (IMdb: 7.2)

Tijd voor muziek. In deze indrukwekkende biografische film van Oliver Stone speelt Val Kilmer Jim Morrison, de legendarische frontman van The Doors. We volgen de op 27-jarige leeftijd overleden artiest voor en tijdens zijn explosieve succes. Een achtbaanrit die muziekliefhebbers nog lang bij zal blijven.

The Kingdom (IMDb: 7.1)

Netflix is ook een dijk van een thriller rijker, dankzij The Kingdom. Jamie Foxx speelt Ronald Fleury, het hoofd van een anti-terrorisme-eenheid die in het Midden Oosten op zoek zijn naar terroristen. Ze hopen door middel van lokale contacten snel te slagen, maar al snel keren juist die bureaucratie en locals zich tegen hen. Opeens zijn juist de Amerikanen in levensgevaar.

Dredd (IMDb: 7.0)

Misschien wel de meest ondergewaardeerde ‘superhelden’-film van de afgelopen tien jaar: Dredd. Karl Urban speelt Judge Dredd, een gevreesde rechter die door de straten van Mega City One trekt. Een grauwe en gewelddadige plek waar hij de wet probeert te handhaven. Zo nodig executeert hij criminelen ter plekke. Zijn grootste kluif is Ma-Ma, het hoofd van een drugsbende die zich schuil houdt in een enorm flatgebouwd. Wat een brute actie!

Penguins of Madagascar (IMDb: 6.7)

Heb je kinderen of ben je zelf wel te porren voor een nostalgische animatiefilm? Dan is Penguins of Madagascar wellicht een vermakelijk tussendoortje. Al kun je dan beter Madagascar zelf opsporen of Disney+ aanslingeren voor de net wat betere animatiefilms. Maar hé, de mogelijkheid is er!

Nighthawks (IMDb: 6.4)

Sylvester Stallone speelt de hoofdrol in Nighthawks, een vastberaden agent die alles op alles zet om een terrorist op te pakken die na aanslagen in Londen het nu ook op New York heeft gemunt. Geen Oscar-materiaal, maar wel een heerlijke typische 80’s-achtbaanrit. Verstand op nul en genieten maar. Met Rutger Hauer!

The Visit (IMDb: 6.2)

Horror-fans opgelet. The Visit uit 2015 is nu op Netflix te streamen. Een nietsvermoedende broer en zus worden naar de afgelegen boerderij van hun opa en oma gestuurd. Lekker logeren, niks aan de hand, zou je zeggen. Tot ze ontdekken dat hun grootouders er morbide hobby’s op na houden, en de kans om nog thuis te komen met de minuut kleiner lijkt te worden. Een op zijn zachtst gezegd vreemde film van M. Night Shyamalan.

The Man with the Iron Fists (IMDb: 5.4)

Laten we eerlijk zijn: deze actiefilm is ronduit matig. Maar als je fan bent van brute actie, strak in beeld gebrachte martial arts en fantasierijke vechtstijlen, dan is The Man with the Iron Fists echt genieten. Een aanrader voor een hersenloos filmavondje. Zolang je er qua verhaal en acteerwerk maar niet te veel van verwacht.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.