Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 17 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Droom-occasion: ‘futuristische’ tweedehands BMW i8 uit 2014

De occasion van de dag is een heerlijke bak met een futuristisch uiterlijk, ook al komt hij uit 2014. Geniet mee van deze tweedehands BMW i8.

Steeds minder mensen kopen een gloednieuwe auto. Logisch, want je betaalt je helemaal scheel. Je kunt je zuurverdiende geld beter uitgeven aan een tweedehands auto. Oké, dan staan er al wat kilometers op de teller, maar je krijgt wel veel meer auto voor je geld. Daarom gaan wij iedere dag voor je op zoek naar een dikke oldtimer. Van betaalbare bolides tot nietsontziende racemonsters. Dit zijn de occasions die je wil rijden.

Tweedehands BMW i8 1.5 Coupe Pure Impulse uit 2014

Je ziet deze auto niet zo vaak rijden, en dat maakt de tweedehands BMW i8 alleen nog maar begerenswaardiger. Deze unieke occasion werd in 2014 gezien als een stapje naar de toekomst en biedt het beste van twee werelden. Rijd volledig elektrisch of scheur er vandoor met de dikke hybride motor.

Tweedehands BMW i8 2014 occasion
(Afbeelding: VDM Cars)

Toch is niet de aandrijving, maar het design het hoogtepunt van de BMW i8, die zo gestroomlijnd mogelijk is gemaakt. De occasion heeft grote luchtinlaten, het ultieme lijnenspel, een passende grijze metallic lak en indrukwekkende 20 inch lichtmetalen velgen. Deze wagen misstaat niet in een Batman-film.

Coole autodeuren en twee motoren

Ook het interieur van de tweedehands BMW i8 is om je vingers bij af te likken. Het feest begint al bij de portieren, die omhoog opengaan. Binnen tref je luxe instaplijsten, stijlvolle lederen stoelen, een lederen stuurwiel met schakelflippers, carbon-elementen, gave tellers, verschillende rijmodi, handige camera’s en nog veel meer pracht en praal.

Zoals gezegd beschikt de tweedehands BMW i8 beschikt over twee motoren. Voorin ligt de volledige elektromotor, die 96 kW produceert. Achterin vind je de 1.5 liter driecilinder hybridemotor, die 170 kW produceert. Hiermee rijd je deels volledig elektrisch, maar zodra het nodig is kickt de hybride motor in. De occasion snelt in 4,4 seconden naar de 100 kilometer per uur en kan een topsnelheid bereiken van 250 kilometer per uur.

Tweedehands BMW i8 2014 occasion
Tweedehands BMW i8 2014 occasion
Tweedehands BMW i8 2014 occasion
Tweedehands BMW i8 2014 occasion
Tweedehands BMW i8 2014 occasion
Tweedehands BMW i8 2014 occasion

Als Batman een occasion zoekt…

…dan heeft hij 63.500 euro nodig. Voor dat bedrag staat deze tweedehands BMW i8 te koop. en dan valt er vast nog wel wat te onderhandelen. Interesse? De occasion staat bij VDM Cars, meer informatie vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.