Alrik de Jong
Alrik de Jong Hebbedingen 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

LEGO onthult N-1 Starfighter met Grogu, Mandalorian en meer

Fans van LEGO en Star Wars, die vaak hand in hand gaan, kunnen hun hart ophalen. De Deense speelgoedfabrikant heeft een first look gedeeld van de Naboo N-1 Starfighter die voor Din Djarin (The Mandalorian) is gerepareerd. Jawel, inclusief een minifiguur van Grogu.

Dit artikel bevat SPOILERS rond de Star Wars-series The Book of Boba Fett en The Mandalorian. Maar als je op dit artikel hebt geklikt, is de kans aannemelijk dat je die al hebt gezien.

De Naboo N-1 Starfighter van LEGO

De Naboo Royal N-1 Starfighter is in het Star Wars-universum een gevechtsvliegtuig die door de regering van Naboo werd gebruikt tijdens de late jaren van de Galactische Republiek en de vroege dagen van het Galactische Rijk. Maar iedereen die bij is met de serie The Book of Boba Fett, kent het custom meesterwerk van Peli Motto.

lego, naboo n1 starfighter, mandalorian, grogu
(Afbeelding: LEGO)

In haar hangar had Peli Motto nog een oud wrak van de N-1 Starfighter liggen, dat ze voor The Mandalorian ombouwde, zodat hij zijn maatje Grogu kon opzoeken. Daarbij werd ze geassisteerd door al haar robots, met de BD droid voorop. Goed, die scène was voor LEGO blijkbaar aanleiding voor een nieuwe bouwset.

Grogu, Mandalorian en een dark saber

De LEGO-bouwset zelf beschikt over best wat details, maar is niet zo gecompliceerd en groot als bijvoorbeeld deze AT-AT. Minstens even begerenswaardig als de bouwset zijn de minifiguren en dat ene krachtige detail. Dan hebben we het inderdaad over de dark saber, een van de krachtigste wapens binnen het hele Star Wars-universum.

lego, n1 starfighter, lego, mandalorian, grogu, dark saber
(Afbeelding: LEGO)

De minifiguren in deze LEGO-set zijn Din Djarin, Grogu, de rommelige sleutelaar Peli Motto en haar robot BD droid. Vermoedelijk is de bouwset vanaf juni 2022 te koop voor 69,99 euro. Check ook deze bouwset, een Mandalorian Starfighter van Bo-Katan Kryze en Gar Saxon. Die is wel al te koop.

Goede investering

Zo’n bouwset kan, mits je de verpakking dicht laat, overigens een goede investering zijn. Ongeopende sets kunnen jaren later veel opleveren. Lees in dit artikel wat het jaarrendement is op jouw oude LEGO-sets.

N-1 Starfighter, lego, mandalorian, grogu, star wars
(Afbeelding: LEGO)

Check ook deze bouwsets voor volwassenen, tevens met Star Wars als thema.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.