Pim Jansen
Pim Jansen Geld & Carrière 15 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Geniale vacature: Nederlands modelabel betaalt je om niks te doen

Eén overhemd. Eén broek. Eén paar sokken. Zeven dagen niks doen en toch 500 euro verdienen. Wat is het addertje onder het gras? Je moet zeven dagen lang dezelfde outfit non-stop dragen. Dit is een vacature om zeker even te bekijken.

Sinds de pandemie draag je vaker een joggingbroek dan dat je doucht. Herkenbaar? Er is een manier om deze nalatigheid om te zetten in geld. De makkelijkste baan ooit staat nu op LinkedIn. Je krijgt een outfit van Nederlandse startup en technologisch herenmodemerk LABFRESH. Het enige wat je hoeft te doen is de kleding zeven dagen lang dragen.

De vacature van LABFRESH

Het is een nogal ongewone vacature. Toch ging die binnen de kortste keren viraal en werd het één van de populairste vacatures op LinkedIn van dit moment.

labfresh, niks doen, betaald krijgen, vacature
Labfresh-medeoprichters Kasper Brandi Petersen en Lotte Vink

“Het was een vrij spontane actie. Ik plaatste de vacature op dinsdagochtend. Toen ik twee dagen later keek hadden we al 1083 sollicitaties en zitten nu op ruim 700 gegadigden. Dit is verreweg de populairste vacature die we ooit hebben geplaatst”, aldus LABFRESH-medeoprichter Lotte Vink tegen Manners.

Geld verdienen met niks doen

De functiebeschrijving vermeldt eisen zoals “aantoonbare bereidheid om persoonlijke hygiëne te verwaarlozen” en een “beperkte passie voor wassen en strijken”. En natuurlijk is de rol “100% remote – je kunt letterlijk vanaf je bank werken. We moedigen dit zelfs ten zeerste aan.”

LABFRESH werd bekend voor het grote publiek toen de oprichters in 2020 deelnamen aan het tv-programma Dragons’ Den. Inmddels verkoopt het modelabel vlek-, geur- en kreukvrije herenkleding in 98 landen. De technologische stoffen ontwikkelt het Nederlandse bedrijf zelf en het onderzoek is gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Unie.

‘Geen publiciteitsstunt’

Deze vacature klinkt als een publiciteitsstunt, en dat is het deels natuurlijk ook. Maar blijkbaar neemt deze Nederlandse startup field testing erg serieus.

“We zijn informeel in onze communicatie. Zo ook in onze vacatures, of het nu voor een Marketing Director of Field Tester is. Ik kan je verzekeren dat we serieus zijn. Voorheen deden we het testen zelf, met collega’s en familieleden. Daar zit tot dusver zeker 3.000 uren werk in, verdeeld over zo’n 28 frisse mannen. Nu willen we het buiten onze directe netwerk zoeken”, aldus Lotte Vink.

Denk je dat je zelfs voor deze functie niet geschikt bent? Lees dan deze onjuiste gedachten over jezelf die het solliciteren belemmeren, en wis die uit je systeem.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.